Στα Χανιά η φρεγάτα «Ελλη» – Για συνεκπαίδευση με μονάδες του ΝΑΤΟ

στα-χανιά-η-φρεγάτα-ελλη-για-συνεκπ-1218160
Eurokinissi

Η φρεγάτα «Έλλη» του Πολεμικού Ναυτικού και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν, χθες 6 Απριλίου, συνεκπαίδευση με μονάδες της μόνιμης συμμαχικής ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ.

H συνεκπαίδευση έγινε στη θαλάσσια περιοχή νότια και δυτικά της Κρήτης. Οπως ανακοινώθηκε, η συνεκπαίδευση (passex) διεξήχθη με το σχεδιασμό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, σύνθεσης και ανταλλαγής αναγνωρισμένης εικόνας περιοχής, προχωρητικοί ελιγμοί καθώς και σύνθετα αντικείμενα αντιαεροπορικού πολέμου ADEX (Air Defense Exercise).

Η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, διαλειτουργικότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.

Η φρεγάτα «Ελλη» μετείχε σε συνεκπαίδευση με μονάδες της μόνιμης συμμαχικής ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ /Φωτογραφία: Eurokinissi
Αξιωματικός της φρεγάτας «Ελλη» κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης με μονάδες της μόνιμης συμμαχικής ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ /Φωτογραφία: Eurokinissi

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook