Στα Χανιά εμείς δεν κόβουμε αποδείξεις… Τι κι αν μείωσες το ΦΠΑ Αλέξη, τι κι αν καταργήσεις τους ελέγχους Κυριάκο | Photo

στα-χανιά-εμείς-δεν-κόβουμε-αποδείξει-877288

Για μια ακόμη φορά, γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών που αφορούν καταστήματα στα Χανιά όπου έχουν ως πάγια πρακτική τους να «ξεχνούν» να προσκομίζουν αποδείξεις στους πελάτες τους, παρά το ότι οι τελευταίοι τις ζητούν.

Ένα τέτοιο περιστατικό καταγγέλλει αναγνώστης στο zarpanews.gr

Σε μια συνηθισμένη έξοδο στα Χανιά σε ένα πολυσύχναστο δρόμο με πολλά φαγάδικα βρεθήκαμε μπροστά από ένα μαγαζί που από καιρό έψαχνα θέση και ήταν πάντα γεμάτο χθες λοιπόν καθώς ήταν νωρίς βρήκα ένα τραπέζι των 4 μας το έδωσαν οι άνθρωποι κι ας ήμαστε δύο.

Περιβάλλον καλό αλλά πολύβουο, αλλά Φαγητό πολύ καλό, σέρβις αρκετά καλό, τιμές τσουχτερές, Μέσα σε 40 λεπτά είχαμε τελειώσει σχεδόν.

Τρείς φορές με ρώτησαν αν είχαμε τελειώσει να πάρουν τα πιάτα την Τρίτη τα έδωσα αν και είχε λίγο μεζέ ακόμα. Σε 5 λεπτά ήρθε το κέρασμα τσικουδιά και γλυκάκι και ο λογαριασμός «Ευχαριστούμε πολύ».

Έριξα μια ματιά εντάξει οι τιμές μόνη παραφωνία η χρέωση του Κουβέρ και του νερού που δεν παραγγείλαμε

ΑΑ!! και ότι αυτό που μας έφεραν ήταν μια ανάλυση λογαριασμού που δεν έγραφε ούτε όνομα μαγαζιού ούτε ημερομηνία μόνο τραπέζι Νο15 και σερβιτόρος «το όνομα του».

Κατάλαβα ότι έπρεπε να φεύγω αλλά επειδή προβληματίστηκα με την μεταχείριση άρχισα να κοιτάω τριγύρω μου.

Ο σερβιτόρος Ταμίας, πληρωνόταν τον πρώτο γύρο σχεδόν από όλους γύρω μου και σε όλους άφηνε ως απόδειξη το χαρτάκι με την ανάλυση λογαριασμού.

Τον πλήρωσα κι εγώ μου έδωσε τα ρέστα με το χαρτάκι πίσω

-«Αυτό είναι η απόδειξη;» λέω «Όχι θα σας την φέρω αμέσως» λέει,

Περίμενα δέκα λεπτά δεν εμφανίστηκε.

Φεύγαμε πήρα το χαρτάκι στην είσοδο του μαγαζιού τον βλέπω «Δεν μου έφερες την απόδειξη τελικά» του λέω  «Α θα την ξέχασα» μου λέει «Ευχαριστούμε γεια σας» ούτε καν για τον τύπο ένα περιμένετε να σας την φέρω τώρα….

Σκέφτηκα τι κι αν κάνω φασαρία με τον εργαζόμενο πιτσιρικά; Το πολύ πολύ να μου έφερναν μια απόδειξη και να του έκαναν μια παρατήρηση, σιγά μην κλάψουν σιγά με στεναχωρηθούν.  Έτσι κι αλλιώς στο τέλος της βραδιάς θα κόψουν μερικές με ΦΠΑ όσο το ΦΠΑ για τα έξοδα που έχουν κάνει και ‘όλα θα είναι καλά. Στην Εφορία θα φανεί ότι το μαγαζί δούλεψε οριακά κοντά στη χασούρα, Τι και αν γέμισε τρείς φορές;

Τι κι αν μείωσες το ΦΠΑ Αλέξη,

τι κι αν καταργήσεις τους ελέγχους Κυριάκο,

εδώ είμαστε Ελλάδα, υπερισχύει ο νόμος του Δυνατού!!!”

zarpanews.gr

17 thoughts on “Στα Χανιά εμείς δεν κόβουμε αποδείξεις… Τι κι αν μείωσες το ΦΠΑ Αλέξη, τι κι αν καταργήσεις τους ελέγχους Κυριάκο | Photo

  1. Η ίδια προκλητική συμπεριφορά υπάρχει σε πάρα πολλά φαγάδικα στα Χανιά που άμα ζητήσεις απόδειξη σε κοιτάνε με μισό μάτι. Ακόμα και σε ψητοπωλεία αλυσίδες που υποτίθεται ότι είναι πιο επαγγελματίες.
    Βρίσκουν και κάνουν όμως …

  2. Και η πλακα ειναι οτι ο «σωτηρας» που πιθανον να ερθει θα κοψει απο τους κακομοιρηδες τα ψιχουλα που εδινε ο «νυν» ,μερισμα κτ.λ. για να ενισχύσει την επιχειρηματικοτητα!!!!Γιατι φαντασου αυτο το λαμογιο ποσο μικρο τζιρο δηλωνει στο λογιστη του και για ποσο μικρο ποσο κερδους φορολογειται «Δεν βγαινω βρε παιδια» !!! κι ειναι οι πραγματικα ασθενεις επιχειρησεις και κλεινουν η μια μετα την αλλη…Φτου!!!

  3. Τα περισσοτερα μαγαζια πλεον στα Χανια δουλευουν με την λογικη «οτι προλαβουμε να τους αρπαξουμε» μας βλεπουν ολους για τουριστες. Ειμαστε πενταμελη οικογενεια και οι επιλογες μας για εξοδο εχουν μειωθει πλεον παρα πολυ.

  4. Αντιγραφω απο τα σχολια μιας κοπελιας!!!Αλλος βελανιδοχειρος εδω!!!(Παει το μυαλο μου ποια ταβερνα ειναι!!!!χι χι χι)

    «Εγω σε ταβερνα σε πασιγνωστο χωριουδακι των χανιων οταν μας εφεραν το γνωστο χαρτακι για να πληρωσουμε τολμησα να ζητησω την αποδειξη..μου την εφερε τελικα με 10€ παραπανω χρεωση..κι οταν τον ρωτησα γιατι μου ειπε αφου θες αποδειξη τις μπυρες που κερασα θα τις πληρωσεις…γιατι δεν βγαινω…
    Δεν μας ξαναδε ποτε…»

  5. Και τι μας το λετε; Για να πουμε «πω πω κοιτα κατι κλεεεεφτες!!!» και αυτο ητανε; Λες και ειναι η εξαιρεση. Πεσαμε απο τα συννεφα παλι… Βγαλτε την επωνυμια στη φορα και τα υπολοιπα αφηστε τα στους πολιτες και την Εφορια. Ολα τα αλλα ειναι… μισες δουλειες.

  6. Καλά κάνουν οι άνθρωποι. Αυτοί που δυσανασχετούν ειναι δουλευταράρες Δ.Υ. χωρίς δεύτερη μαύρη δουλεία το απόγευμα…Στο ελάντα όλα είναι νόμιμα όταν το κανουν όλοι (λαοκρατία).

  7. EEEEETΣΙ μιλαν και οι δημοσιοι υπαλληλοι που προφανως δεν εχουν ιδεα απο μαγαζια και μιλουν αυτοι που κανουν και πολλες δευτερες μαυρες δουλειες! Κακως που οι επιχειρηματιες φοροδιαφευγουν , που σε μια τετοια κατασταση ειναι δυσκολο να επιβιωσεις αλλα και οι <> να μη σηκωνουν καλυτερα το δαχτυλο !!!

  8. Μόνο τον έλεγχο φοβούνται, τίποτα άλλο. Όλα τα θέλουν στη τσέπη..
    Την προηγούμενη δεκαετία με πολύ λιγότερα έξοδα (ΦΠΑ, εφορία, εισφορές ΙΚΑ), και με ελάχιστους ή καθόλου ελέγχους η απληστία στην αποκορύφωση.
    Δούλευα σερβιτόρος, όπως και πολλά παιδιά της ηλικίας μου (τότε 16-26), και τα ένσημα που έχω είναι ελάχιστα, άσε που οι αποδείξεις που κόβαμε ήταν ελάχιστες…
    Κανονικά όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πρέπει να ζητάμε οπωσδήποτε απόδειξη! Τα εισοδήματα που φαίνονται στην εφορία είναι τα δικά μας, και πληρώνουμε τα σπασμένα αυτών που φοροδιαγεύγουν…

  9. Η πλάκα είναι ότι μερικοί από αυτούς που δεν κόβουν απόδειξη θα είναι και αποδέκτες του μερίσματος που μοίρασε ο τσιπρας από την υπερφορολόγηση των νόμιμα εργαζομένων και συνταξιούχων. Υπάρχουν βέβαια λύσεις αλλα καμία κυβέρνηση δεν θέλει, έχεις βλέπεις τα εχνη τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, γιατί να ασχολούνται τώρα με την φοροδιαφυγή , αστούς αυτούς να τους εκμεταλλεύονται προεκλογικά κλείνοντας τους το μάτι.

  10. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑ:
    -1. ΟΠΟΙΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΕΙΤΕ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΙΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ.
    -2. O ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
    -3. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ.
    -4, ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΜΕ POS ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
    -5. ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΖΑΡΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook