Στα Χανιά από τον Λίβανο 40 επισκέπτες που γυρίζουν και ντοκιμαντέρ | Photos

στα-χανιά-από-τον-λίβανο-40-επισκέπτες-π-892076

Στα Χανιά βρίσκονται από σήμερα, το γκρουπ με τους προσκυνητές από τον Λίβανο, που ήρθαν για να επισκεφτούν τα θρησκευτικά μνημεία του τόπου και να περιηγηθούν στο νησί.

Το γκρουπ αποτελείτε από 40 προσκυνητές από το Λίβανο με τη συνοδεία του πανοσ. αρχιμανδρίτη Ιακώβου Χαλίλ (Khalil), της Ι. Μονής Παναγίας Μπαλαμάντ (Balamand) και καθηγητού Βιβλικής Θεολογίας στην ομώνυμη Θεολογική σχολή, ενώ είναι και υπεύθυνος διαθρησκευτικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Επίσης το γκρουπ πλαισιώνεται και από το τηλεοπτικό συνεργείο του πολύ γνωστού στο Λίβανο και σε όλο τον αραβόφωνο κόσμο, χριστιανικού τηλεοπτικού σταθμού, 11.000.000 συνδρομητών NURSAT TV, το οποίο θα καλύψει όλη την επίσκεψη της ως άνω ομάδας προσκυνητών.

Σκοπός του καναλιού είναι η δημιουργία ενός «ντοκιμαντέρ» για την προβολή του τόπου μας, τις παραδόσεις μας και τα ιερά προσκυνήματα ως πρόταση τους τα Χανιά και η Κρήτη γενικότερα. Παρουσία στο σημείο είχε και η Νέα Τηλεόραση Κρήτης όπου κάλυψε το γεγονός και αντάλλαξαν ευχές και συνεντεύξεις οι δημοσιογράφοι μεταξύ τους.

Το γκρουπ υποδέχτηκε και καλωσόρισε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, ο υπεύθυνος του γραφείου θεματικών περιηγήσεων θρησκευτικού τουρισμού Τζατζάνης Νικόλαος όπου και τους παρέθεσε γεύμα.

Παράλληλα ο Λεωνίδας Λαϊνάκης ως εξαιρετικός μουσικός κατασκευαστής και κρητικών οργάνων, κάλυψε με τους ωραιότερους ήχους την εκδήλωση με το αρχαίο όργανο «Μπουλγάρι» όπου έχει ρίζες και από το Λίβανο και ως μουσικό επίλογο μάγεψε με το λαγούτο του.Στην συνέχεια τους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων Τάσος Νικολάου, ο κ. Κώστας Γύπαρης εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης ο οποίος εξέπληξε το γκρουπ  με το νεαρό την ηλικίας του αλλά και μετέπειτα με τον ωραίο του λόγο, ταυτίζοντας τις κουλτούρες των δύο λαών.

Αναφέρθηκε επίσης στο στο σημαντικό ρόλο  που έχει εκεί το πατριαρχείο Αντιοχείας και τέλος την σημασία του θεματικού τουρισμού που φέρνει κοντά δυο λαούς μέσα από τα προσκυνήματα, τις παραδόσεις του, ήθη και έθιμα.

Οι προσκυνητές θα μείνουν μια εβδομάδα και θα περιηγηθούν σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους ενώ θα συμμετέχουν σε οινογευσία, ελαιογευσία, σε κρητικά παραδοσιακά γλέντια και λοιπά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook