Στα 46 τα νέα κρούσματα του κορονοϊού – Έφτασαν συνολικά τα 464 στην Ελλάδα

στα-46-τα-νέα-κρούσματα-του-κορονοϊού-έ-1013003

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 46 και συνολικά είναι πλέον 464.

Από το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας τα 72 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Από τους συνολικά 78 ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 16 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο. “Τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τουλάχιστον 2 με 3 χιλιάδες έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε μεταξύ άλλων πως όλοι οι νεκροί ήταν άνδρες και είχαν υποκείμενα νοσήματα. “Θέλω να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Συμπάσχουμε και θρηνούμε μαζί σας”.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε για άλλη μία φορά έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν γίνεται τα πλοία μας να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου και να είναι γεμάτα. Αυτό υποβαθμίζει την προσπάθεια μας”.

Επιπλέον, τόνισε πως “η Ευρώπη είναι στο επίκεντρο της πανδημίας. Το ευχάριστο είναι ότι ξεκίνησε κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Τα αποτελέσματά του θα φανούν σε τρεις μήνες, άρα δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι πριν από το καλοκαίρι”.

Παράλληλα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ένα ευχάριστο νέο για τον κορονοϊό. Κι αυτό γιατί ανέφερε ότι δοκιμάζεται ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ και τα αποτελέσματα θα φανούν σε 3 μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι εκίνησε η πρώτη κλινική πειραματική έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορονοιού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα 45 άνθρωποι θα συμμετέχουν σε αυτή, το εμβόλιο θα δοθεί σε 2 δόσεις, με διαφορά 28 ημερών.

Ήδη τέσσερις εθελοντές έχουν λάβει την πρώτη δόση και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες. Ο κ. Τσιόδρας σχολίασε, ότι με βάση αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο να έχουμε το σωτήριο εμβόλιο πριν το καλοκαίρι.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook