Στα 210 δισ. ευρώ ο παγκόσμιος τζίρος της αγοράς smartphones σε 6 μήνες

στα-210-δισ-ευρώ-ο-παγκόσμιος-τζίρος-της-α-250212

Τουλάχιστον 210 δισ. ευρώ δαπάνησαν οι καταναλωτές παγκοσμίως, για την αγορά smartphones στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2019, ενώ έως το τέλος του έτους ο τζίρος της αγοράς αναμένεται να προσεγγίσει το μισό δισ. ευρώ σύμφωνα με την ανάλυση «The global smartphone market», που δημοσιοποίησε η GfK στην IFA 2019.

Για την ακρίβεια, από το 1 δισ. ευρώ που θα διατεθεί διεθνώς για την αγορά Τεχνικών Καταναλωτικών Αγαθών (technical consumer goods-TCG) το 43% θα αφορά την προϊοντική κατηγορία των smartphones. Σύμφωνα με την ανάλυση οι καταναλωτές διεθνώς συνεχίζουν να δείχνουν την προτίμησή τους σε συσκευές smartphones υψηλών προδιαγραφών, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019 τα «έξυπνα» κινητά με οθόνη 6-7 ιντσών, φωτογραφική μηχανή 20MP+ και χώρο αποθήκευσης 128GB+ αντιπροσώπευαν το 16% των εσόδων της αγοράς των smartphones ή σε 33 δισ. ευρώ από μόλις 3% την ίδια περίοδο του 2018. Η στροφή των καταναλωτών προς συσκευές smartphones με προηγμένες λειτουργίες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Τα κινητά με διπλή οπίσθια κάμερα αντιπροσώπευαν το 50% αξίας των πωλήσεων smartphone παγκοσμίως κατά το α΄ εξάμηνο του 2019. Οι συσκευές με τριπλή κάμερα εξακολουθούν να αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους και αντιπροσώπευαν το 20% της αξίας των πωλήσεων κατά το α΄ εξάμηνο από μόλις 1% την ίδια περίοδο πέρσι.

Οι επεξεργαστές αποτελούν το βασικό παράγοντα βελτίωσης της απόδοσης μιας συσκευής smartphone. Το 18% των «έξυπνων» κινητών, που πωλήθηκαν κατά το α΄ εξάμηνο του 2019, διέθεταν επεξεργαστές που λειτουργούν στην περιοχή των 2.5-2.8GHz, από μόλις 5% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτό το άλμα στη διαθεσιμότητα των ισχυρών smartphones συνδέεται με τη ζήτηση για πλούσιες εμπειρίες κινητής τηλεφωνίας και την αύξηση των εφαρμογών, που σχετίζονται με το gaming. Οι επεξεργαστές smartphone δεν γίνονται μόνο ταχύτεροι με την πάροδο των ετών, αλλά αλλάζει και η βασική αρχιτεκτονική τους. Για παράδειγμα, τα 2/3 των κινητών τηλεφώνων που αγοράζονται παγκοσμίως, είναι πλέον εξοπλισμένα με οκταπύρηνους επεξεργαστές, ποσοστό αυξημένο κατά 6% από το 2018.

Συνολικά, τα «έξυπνα» τηλέφωνα υψηλής τιμής αντιπροσώπευαν το 8% του πωλήσεων το α΄ εξάμηνο του 2019, από 6% την ίδια περίοδο το 2018. «Τα χαρακτηριστικά των συσκευών smartphone εξελίσσονται διαρκώς λόγω της τεχνολογικής καινοτομίας και της ζήτησης -από πλευράς καταναλωτών- για μια ολοκληρωμένη mobile εμπειρία. Αυτή η ανάγκη έχει οδηγήσει σε αύξηση των πολυκάμερων συσκευών και των smartphone με πιο ισχυρούς επεξεργαστές», αναφέρει η ανάλυση της GfK.

Πηγή: news.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook