Στα 122 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Χανίων για το 2022

στα-122-εκ-ευρώ-ο-προϋπολογισμός-του-δήμο-1330178

Στα 122 εκ. ευρώ διαμορφώνεταιο προϋπολογισμός του Δήμου Χανίων που ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Σε μια ειδική συνεδρίαση που δεν διήρκεσε πάνω από 90 λεπτά, ο προϋπολογισμός τέθηκε προς συζήτηση, αποτελώντας -ως είθισται – πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των παρατάξεων και υπερψηφίστηκε με 19 «ναι» και 15 «όχι».

Υπέρ ψήφισαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων Σημανδηράκη και Δαμιανάκη, αποχωρήσαντες  ανεξάρτητοι από την παράταξη Βάμβουκα αλλά και ο Γιώργος Ξανθουδάκης ενώ καταψήφισαν οι παρατάξεις Παπαδογιάννη, Αρχοντάκη, Σαρρή, Βουρλάκη και Ρίζου.

Μεγάλο «αγκάθι» και φέτος είναι τα 40 εκ ευρώ τα ανείσπρακτα έσοδα παρελθόντων ετών, τα οποία σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχουν κληρονομηθεί από τους Καποδιστριακούς Δήμους.

Η συζήτηση μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των παρατάξεων. Από την παράταξη Παπαδογιάννη, ο Δημήτρης Λειψάκης τόνισε: Οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι άνθρωποι ζορίζονται και ζήτησε περισσότερη έμφαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, για να βοηθήσουμε την νεολαία να λύσει τα αδιέξοδά της.

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως στους προηγούμενους προϋπολογισμούς οι αποκλίσειες ήταν τεράστιες, οι αναμορφώσεις ήταν εξαιρετικά πολλές. «Άρα η δημοτική αρχή απέτυχε να συντάξει έναν προϋπολογισμό τα δύο προηγούμενα έτη. Παραμένει το πρόβλημα σε σχέση με τα έσοδα παρελθόντων ετών, εκεί κάτι πρέπει να γίνει. Το δεύτερο αφορά το πολύ μεγάλο ταμειακό υπόλοιπο» διαπίστωσε.

Ο Γιάννης Σαρρής τόνισε πως «από τη μία πρέπει να δούμε τι ευθύνες υπάρχουν από τις παρατάξεις που έχουν ασκήσει εξουσία στην διοίκηση του Δήμου. Από την άλλη το Παρατηρητήριο, νομιμοποιεί την υποστελέχωση, νομιμοποιεί την υποχρηματοδότηση, παραχωρεί αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς να δίνονται χρήματα.

Κατά ψήφισαν και οι παρατάξεις Βουρλάκη και Ρίζου καταγγέλοντας την ακολουθούμενη πολιτική που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, γενίκευση εργολαβιών, υποχρηματοδότηση των Δήμων και μείωση της ανεξαρτησίας και της αυτοτέλειάς τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook