Σπύρος Πετρουλάκης: «Ξεκίνησα να γράφω τον Σασμό για να εντυπωσιάσω τη σύντροφό μου»

σπύρος-πετρουλάκης-ξεκίνησα-να-γράφ-1369463

Πώς αποφάσισε να γράψει την ιστορία του «Σασμού» αποκάλυψε ο Σπύρος Πετρουλάκης

Ο γνωστός συγγραφέας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Κυψέλη» και εξήγησε πως όλα ξεκίνησαν, γιατί προσπαθούσε να εντυπωσιάσει τη σύντροφό του.

«Κατάντησα συγγραφέας από έρωτα. Γίνονται ομηρικές μάχες με τη σύντροφό μου για τα κείμενά μου», είπε αρχικά και συμπλήρωσε, πως κι εκείνη τον βοηθά συχνά στη συγγραφή.

«Είναι εργαλείο για εμένα, μου λέει πχ «μην γράψεις αυτό, γιατί το έχει γράψει άλλος»», ανέφερε.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, η σύντροφός του ακόμα και σήμερα, δεν μπορεί να κατανοήσει την «κρητική νοοτροπία», στον Σασμό.

«Για παράδειγμα, την κίνηση της Θεοδώρας να καταδώσει τον Πετρή, είναι πολύ δύσκολο να την καταλάβει κανείς», δήλωσε.

Όσο για το πώς ο «Σασμός» κατέληξε να γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, ο Σπύρος Πετρουλάκης εξήγησε πως για όλα «ευθύνεται» ο σκηνοθέτης, Κώστας Κωστόπουλος.

«Ήμουν στην Κύπρο και παρουσίαζα το βιβλίο μου και στο βάθος της αίθουσας ήταν ένας κύριος με μία μαύρη καπαρντίνα μέχρι κάτω. Ήταν ο Κώστας Κωστόπουλος. Ήρθε κρατώντας το βιβλίο και μου ζήτησε να το υπογράψω. Μου λέει «θα το κάνουμε σήριαλ, έχω μιλήσει»», είπε.

«Μου ήρθε κάπως. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω τη σύντροφό μου και να της το πω. Μου λέει εκείνη «μην τα πιστεύεις όλα». Ο Κωστόπουλος μου είπε πως τρεις ημέρες μετά, θα είναι στην Αθήνα. Σε τρεις μέρες χτυπάει το τηλέφωνό μου και μου είπε ότι έχει μιλήσει με τον παραγωγό, τον Καραγιάννη», συμπλήρωσε.

Από τότε ξεκίνησαν όλα. «Υπήρχε ένας χείμαρρος πληροφοριών έπειτα. Έκανα σεμινάρια συγγραφής, σεναρίων, είδα σειρές που δεν έβλεπα, για να δω τι γίνεται, πώς είναι οι χαρακτήρες. Άρχισαν μετά να καταφτάνουν κι οι ηθοποιοί, που είδα ότι τους ήξερα από το θέατρο και τους θαύμαζα και τότε, ένιωσα φανταστικά», εξήγησε ο Σπύρος Πετρουλάκης.

protothema.gr

One thought on “Σπύρος Πετρουλάκης: «Ξεκίνησα να γράφω τον Σασμό για να εντυπωσιάσω τη σύντροφό μου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook