«Σπόντες» του Μαξίμου για δικαστικές υποθέσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

σπόντες-του-μαξίμου-για-δικαστικές-680008

Άμεση απάντηση στην άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συναινέσει στις αλλαγές των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, μέσω της επιστολής του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, δίνει η κυβέρνηση, φέρνοντας στο επίκεντρο τις ανοιχτές υποθέσεις που έχουν με τη Δικαιοσύνη στελέχη της.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει πως «η άρνηση της ΝΔ στη συναινετική πρόταση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει πως ουδόλως την ενδιαφέρει η τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας» και συνεχίζει ρωτώντας «οι μάσκες έπεσαν για τη ΝΔ. Δε θέλουν τη συναινετική επιλογή, δε θέλουν την τήρηση του νόμου και του Συντάγματος. Γιατί άραγε;».

Αναλυτικά το πρωθυπουργικό γραφείο απαντά:

Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έχει τη συνταγματική αρμοδιότητα αλλά και τη νομική υποχρέωση να προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μετά και την προεπιλογή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κάλεσε τη ΝΔ στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί συναινετική λύση.

Η άρνηση της ΝΔ στη συναινετική πρόταση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει πως ουδόλως την ενδιαφέρει η τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας.

Οι μάσκες έπεσαν για τη ΝΔ. Δε θέλουν τη συναινετική επιλογή, δε θέλουν την τήρηση του νόμου και του Συντάγματος. Γιατί άραγε;

Ποιος έχει λόγο να αρνείται τη συναινετική επιλογή;

Και τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η σπουδή της ΝΔ με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της;

Τα συμπεράσματα τα βγάζει ο ελληνικός λαός.

Καλογήρου: Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από τις 30 Απριλίου, όχι τώρα

Από κει και πέρα, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, έδωσε λεπτομερή απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ, μέσω συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Καλογήρου όταν ρωτήθηκε εάν προχωρά σε μονομερείς κινήσεις, η κυβέρνηση αυτή δεν υπηρεσιακή μιας και η Βουλή δεν έχει διαλυθεί, ενώ η διαδικασία εκλογής ανώτατων δικαστικών έχει ξεκινήσει από τις 30 Απριλίου και όχι τώρα.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω, το ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρο και η απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό και το υπουργικό Συμβούλιο”, είπε ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook