Σπιτική φραουλόπιτα

σπιτική-φραουλόπιτα-1698102

Ιδανικό συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ

Υλικά

1 μεγάλο αυγό

4 έως 5 κ. σ. κρύο νερό, μοιρασμένο

3/4 κ. γλ. λευκό ξύδι

2-1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κ. γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

1-1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη

6 κ. σ. ταπιόκα

3 φλ. τσαγιού ραβέντι σε φέτες, αποψυγμένο

3 φλ. τσαγιού φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση

3 κ. σ. βούτυρο

1 κ. σ. γάλα 2%

Χονδρή ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το αυγό, 4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό και το ξύδι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι, μέχρι η ζύμη να συγκρατείται όταν την πιέζετε. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέστε σιγά- σιγά επιπλέον κρύο νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, μέχρι να δέσει η ζύμη.

Χωρίστε τη ζύμη στη μέση. Σχηματίστε το καθένα σε δίσκο- τυλίξτε το και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την ταπιόκα. Προσθέστε το ραβέντι και τις φράουλες και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα. Αφήστε τα να σταθούν 15 λεπτά.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη μισή ζύμη σε κύκλο και μεταφέρετε τη σε ένα ταψάκι. Κόψτε τη ζύμη μέχρι το χείλος.

Προσθέστε τη γέμιση και πασπαλίστε με βούτυρο. Ανοίξτε την υπόλοιπη ζύμη σε κύκλο και τοποθετήστε πάνω από τη γέμιση. Κόψτε, σφραγίστε, αυλακώστε την άκρη και χαράξτε στην κορυφή. Πασπαλίστε με γάλα την κορυφή της κρούστας και χοντρή ζάχαρη. Τοποθετήστε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά.

Μειώστε τη ρύθμιση του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήστε 45- 55 λεπτά ακόμα ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει και η γέμιση να φουσκώσει. Αφήστε να κρυώσει σε μια σχάρα, κόψτε και απολαύστε.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook