Σπιτικά, νηστίσιμα μπουγατσάκια

σπιτικά-νηστίσιμα-μπουγατσάκια-1658249

Πολλές φορές η επιλογή να ακολουθήσουμε μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μας φέρνει αντιμέτωπους με τον φόβο ότι θα σταματήσουμε να απολαμβάνουμε οποιαδήποτε γλυκιά ή αλμυρή λιχουδιά.

Στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει επ’ ουδενί, γιατί υπάρχουν άπειροι γευστικοί συνδυασμοί και συνταγές που προορίζονται για τον απόλυτο υγιεινό τρόπος ζωής. Όπως για παράδειγμα τα παρακάτω homemade vegan μπουγατσάκια.

Απαλλαγμένα από ζωικά στοιχεία και τα αντίστοιχα λιπαρά τους, μια mini μπουγάτσα μπορεί να θεωρηθεί πλήρες γεύμα, ειδικά εάν επιλέξεις τις κατάλληλες προσθήκες όπως γάλα αμυγδάλου εμπλουτισμένο με πρωτεΐνη. Η διατροφολόγος Μαρία Μεντζέλου προτείνει την πιο νόστιμη και ελαφριά επιλογή γλυκού για κάθε «στιγμή αδυναμίας».

Υλικά:

10 φύλλα κρούστας

250 γρ. Φυτική μαργαρίνη, λιωμένη

1 λίτρο γάλα αμυγδάλου (εμπλουτισμένο σε πρωτεΐνη)

50 γρ. ζάχαρη

120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

10 γρ. κορν φλάουρ

2 κάψουλες βανιλίνης

Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, καλύπτοντας την επιφάνεια με λαδόκολλα ή μεμβράνη.

Απλώνουμε 1 φύλλο κρούστας στο ταψί και με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη μαργαρίνη. Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο, στο οποίο βάζουμε μαργαρίνη. Ρίχνουμε στο κέντρο περίπου το 1/5 της κρέμας και το απλώνουμε λίγο, σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο. Τυλίγουμε τις άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση, φτιάχνοντας ένα πακετάκι. Κάθε πλευρά που διπλώνουμε τη βουτυρώνουμε από το επάνω μέρος.

Σχηματίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα πακετάκια με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα. Τακτοποιούμε τις μπουγάτσες στη λαμαρίνα, με το σημείο της ένωσης προς τα κάτω. Τις αλείφουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με άχνη, κανέλα και σερβίρουμε.

shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook