Σπιτικά μπισκότα τύπου Oreo

σπιτικά-μπισκότα-τύπου-oreo-864743

Αποτελούν αδιαμφισβήτητα τα γευστικότερα μπισκότα που κυκλοφορούν, μια μεγάλη ευχαρίστηση για τους μικρούς και μια μικρή -ένοχη- απόλαυση για τους μεγάλους. Για αυτό και θα τα φτιάξουμε και στο σπίτι!

Συνταγή για 36 μπισκότα τύπου Oreo

Υλικά για τα μπισκότα

110 γραμμάρια ανάλατο βουτύρου, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμ. ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

28 γραμμάρια σκόνη κακάο

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Η συνταγή θέλει ακόμη, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

57 γραμμάρια κρεμμώδες τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου

230 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

1 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1½ κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής για μπισκότα τύπου Oreo
Μπισκότα

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν (για 4 με 5 λεπτά). Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τον κρόκο αυγού και τη βανίλια.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τον κρόκο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε πλαστική μεμβράνη στον κάδο του μίξερ και τον τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 με 30 λεπτά. Αφού περάσει το μισάωρο, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε με έναν πλάστη, ή με τα χέρια μας βάζοντάς την ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και πατώντας την. Με ένα φορμάκι κόβουμε μικρούς δίσκους, μικρά μπισκοτάκια.

Τοποθετούμε την κομμένη ζύμη σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Μπορούμε να τα βάλουμε αρκετά κοντά αφού δεν πρόκειται να απλώσουν. Πριν τα βάλουμε στα φούρνο, κάνουμε σε όλα τα μπισκότα, στο κέντρο, μια μικρή τρύπα με το πιρούνι, για να μην φουσκώσουν. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Ψήστε τα μπισκότα για 6 με 9 λεπτά.

Γέμιση

Στο μίξερ βάζετε το βούτυρο, το τυρί κρέμας και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν (για 4 με 5 λεπτά). Προσθέτετε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ένα.

Μόλις ετοιμαστεί η κρέμα μας τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αρχίζουμε να την τοποθετούμε στα μπισκότα μας (στα μισά). Καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μισά.

Αφήνουμε τα μπισκότα να σταθούν για 10 με 15 λεπτά και στη συνέχεια τα… απολαμβάνουμε! Ενα σχετικά εύκολο γλυκό, ό,τι πρέπει για τα παιδιά που ψάχνουν όλη την ώρα για λιχουδιά, τούρτες και γλυκά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook