Σπίτια μόνο για τον χειμώνα στα Χανιά: Ανύπαρκτα τα μικρά διαμερίσματα – Από 650 ευρώ και πάνω τα 3άρια

σπίτια-μόνο-για-τον-χειμώνα-στα-χανιά-α-1294214

Μια «δραματική κατάσταση» στον τομέα της αγοράς ακινήτων στα Χανιά, μεταφέρει στο zarpanews.gr η πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών του Ν. Χανίων, Λουκία Καλλιγιάννη. 

Είναι χαρακτηριστικό, όπως μας λέει ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν προς ενοικίαση μικρά διαμερίσματα για τους φοιτητές, ενώ τα λιγοστά διαθέσιμα είναι για την περίοδο Οκτωβρίου – Μαΐου. «Πέρυσι λόγω της κρίσης στον τουρισμό, επικράτησε μια ανασφάλεια στους ιδιοκτήτες ακινήτων και κάποιοι γύρισαν στις αστικές μισθώσεις.

Φέτος, με το να δουλέψουν πάρα πολύ καλά οι βραχυχρόνιες, η κατάσταση κυρίως για τους φοιτητές είναι δραματική» τονίζει η κα Καλλιγιάννη και εξηγεί πως «μιλάμε για φοιτητές δύο ετών, καθώς οι περυσινοί πρωτοετείς, είτε δεν ήρθαν καθόλου, είτε ήρθαν και έφυγαν όταν είδαν ότι δεν θα γίνει δια ζώσης διδασκαλία.

Δυστυχώς αυτοί αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και ειδικά φέτος αναγκάστηκαν όλοι σχεδόν να καταφύγουν στη λύση της ενοικίασης μέχρι τον Μάιο». Ωστόσο, όπως σημειώνει, πρόκειται για μια εντελώς ακατάλληλη λύση, καθώς η εξεταστική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί, συνεπώς δημιουργείται ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πολιτικό επίπεδο.

Ακόμα και 600 ευρώ για δυάρι!

Αυτήν τη στιγμή, τα ελάχιστα διαθέσιμα δυάρια ξεκινούν από τιμές ενοικίασης 350 ευρώ τον μήνα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που τα δυάρια φτάνουν ακόμα και τα 600 ευρώ, ολοκαίνουρια και πλήρως εξοπλισμένα.

Οι πιο περιζήτητες περιοχές είναι το κέντρο και τα Δικαστήρια ενώ ακολουθούν τα Λενταριανά και η Χαλέπα.

Στα μεγάλα σπίτια, όπου επίσης υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, οι τιμές ξεκινούν από 650 ευρώ.

«Τα Χανιά είναι μια πόλη στην οποία αναζητούν κατοικία φοιτητές, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί, οικογένειες αλλά και πολλοί άνθρωποι που αποφασίζουν να μετακομίσουν από την υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό για καλύτερη ποιότητα ζωής» επισημαίνει η κα Καλλιγιάννη, συμπληρώνοντας πως: Δεν διαφαίνεται λύση στο πρόβλημα καθώς τα τελευταία 10 χρόνια έχει παγώσει η οικοδομική δραστηριότητα, εκτιμώντας πως οι νέες οικοδομές που είναι τώρα υπό ανέγερση δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν την τεράστια ζήτηση.

zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη

8 thoughts on “Σπίτια μόνο για τον χειμώνα στα Χανιά: Ανύπαρκτα τα μικρά διαμερίσματα – Από 650 ευρώ και πάνω τα 3άρια

  1. Ας νοικιασουν μεγαλο σπιτι να κανουν συγκατοικηση τα Ελληνοπριγκηποπουλα….
    Ερχονται με την μαμα και τον μπαμπα λες και ειναι μικρα παιδια,
    θελουν και σπιτι στο κεντρο της πολης και επιπλωμενο και με 300 ευρω…
    Τον μπαφο ομως και τα NIKE τα πληρωνουν οσο οσο….
    Εβλεπα απο το Πολυτεχνείο και εβγαιναν απο την εστια κατι φοιτητες σε αμαξαρες…
    Μαλλον στα «δικα τους παιδια» δινουν τα σπιτια της εστιας η εκπαιδευτικη μαφια και η θερμοκοιτιδα του συστηματος.
    Οι φοιτητες που εχουν πραγματικα ανάγκη ειναι εξω απο τις «κομματικες κλικες» και σπιτια βρισκουν και δουλευουν κιολας παραλληλα με τις σπουδες τους και μπραβο τους.
    Εχω γνωρισει πολλους στο μαγαζι που δουλευω.

    1. Τι λες βρε γκαζμα; Οτι ειδες 5-10 αντε 20 να πω εγω νεοπλουτους φοιτητες σημαινει οτι ετσι ειναι ολοι; Καμποσες Χιλιαδες; Μπλεκεις ηλιθια (σαν ηλιθιος που εισαι) τα κομματικα , για ενα θεμα που ταλαιπωρει βρε χαζε και απλους καθημερινους Χανιωτες.
      Και κυριως απλους ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ Χανιωτες!!! Αφορα ομως και δασκαλους που ερχονται στα Χανια ως αναπληρωτες, αφορα και γιατρους και γενικα οποιον διοριζεται πλεον στα Χανια.
      Αν εσυ εισαι νεοπλουτος με την σπιταρονα σου, αν εσυ δεν εχεις ιδεα απο τι παιζει με τα ενοικια και την προσφορα των σπιτιων στα Χανια και απλα καθεσαι και παρατηρεις ποιςο βγαινει και μπαινει στην εστια και στο πολυτεχνειο τοτε χεστηκαμε.

      1. Τι να σου πω ρε φιλε… Ισως εχεις και δικιο σε οτι αφορα την πολη των Χανιων.
        Εκει πραγματικα υπαρχει προβλημα.
        Εγω που μενω 10 χλμ εξω παντως σου βρισκω σπιτι και σημερα αμα θες.

        1. Και πως θα μετακινηθει ο φοιτητης αμα μενει 10 χλμ εξω απο την πολη; Να μεινει δηλαδη στο Δαρατσο ή στη Σουδα για να πηγαινει στο Πολυτεχνειο; Αλλα μετα αμα εχει αμαξι θα τον λες νεοπλουτο..
          3αρι να μεινει μια οικογενεια κοστιζει οσο ο κατωτατος μισθος!!
          Πρεπει να μπει φρενο στον ανεγελεκτο ρυθμο των airbnb!!

  2. περα απο τους φοιτητες-εκπαιδευτικους-γιατρους-στρατιωτικους, τοσο οσο οι μονιμοι κατοικοι καθως και ο ιδιοι οι Χανιωτες που δεν βρισκουν σπιτι να μεινουν. Χανιωτες δεν εχουν να μεινουν σε σπιτι ρε παιδια, κοροιδευομαστε;
    Θα το λεω ωσπου να μαλλιασει η γλωσσα μου, αμστερνταμ και βαρκελωνη, ειδαν κι αποειδαν με το κωλοερμπι και πηραν μετρα. Απαγορευσαν την μισθωση περα απο 30 ημερες τον χρονο ανα σπιτι και μονο σε περιοχες εξω απο το κεντρο. Και πηραν την ζωη και τις γειτονιες τους πισω.

    επισης φτιαξτε το bug με το captcha γιατι κολλαει και δεν επιτρεπει σχολια.

    ειναι πολυ φτηνιαρικο να φτιαχνεις ειδησεογραφικο σαιτ με wordpress…

    1. Η αληθεια ειναι οτι το airbnb ειναι καλο ιδιως στα χωρια αφου τα λεφτα πανε στην τοπικη κοινωνια.
      Ομως στις πολεις και ιδίως σε πολυκατοικίες πρεπει να μπει περιορισμός….

      1. Αυτο ακριβως! Να πανε στα χωρια να ανακαινισουν τα παλια σπιτια να παρουν και ζωη! Στην πολη ομως πρεπει να μπει ενα πλαφον! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ

  3. Έχω βιώσει τη δυσκολία να μένω στα Χανιά σε ερείπια , να κρυώνω, να ταλαιπωρούμαι και να δίνω ένα μηνιάτικο ενοίκιο. ΟΜΩΣ
    Δεν τυχαίο που το άρθρο έρχεται λίγο πριν τις εκδηλώσεις γνωστών τσομπάνηδων.
    Ονειρεύονται να μετατρέψουν το κέντρο των Χανίων σε ομόνοια. και οι ιδιοκτήτες να πουλάνε όσο όσο.
    Αντί να ζητάμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα να ζητάμε συνθήκες τέτοιες ώστε να μπορούμε κι εμείς να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook