Σπιτάκια για σκύλους από ανακυκλώσιμα υλικά κατασκεύασαν εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό | Photos

σπιτάκια-για-σκύλους-από-ανακυκλώσιμ-1270417

Σπιτάκια για σκύλους από ανακυκλώσιμα υλικά κατασκεύασαν εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό

«Η ιδέα ξεκίνησε από την αυξανόμενη ανάγκη της επανάχρησης υλικών τα οποία έχουμε στο σπίτι μας»

Δυο εθελοντικές δράσεις υλοποιούνται αυτές τις μέρες στην πόλη της Καβάλας, για την υλοποίηση των οποίων ένωσαν τις δυνάμεις τους συνολικά 80 νέοι από τέσσερις διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ρουμανία). Το εγχείρημα υπογράφουν η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΠΥΘΙΑ στο πλαίσιο του φετινού εθνικού φεστιβάλ Cosmopolis, που διοργανώνει ο δήμος Καβάλας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Ειδικότερα, οι ογδόντα νέοι εθελοντές από το εξωτερικό θα συνεργαστούν με τους εθελοντές από την Καβάλα και στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η ΠΥΘΙΑ – Κοιν.Σ.Επ θα κατασκευάσουν σπιτάκια για σκύλους από ανακυκλώσιμα υλικά.

Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία, η Ιωάννα Καλλιστρίδου εκ μέρους της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης ΠΥΘΙΑ μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας πως «η ιδέα της κατασκευής σκυλόσπιτων ξεκίνησε από την αυξανόμενη ανάγκη της επανάχρησης υλικών, τα οποία έχουμε στο σπίτι μας αλλά δεν είμαστε σίγουροι πού μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Έχοντας υπόψη ανακυκλώσιμα υλικά όπως μια κούνια, ένα κρεβάτι, ένα κομοδίνο ή μια ντουλάπα, η ομάδα της ΠΥΘΙΑΣ σκέφτηκε να υλοποιήσει μια δράση σχετικά μ’ αυτό και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία της Καβάλας. Ο στόχος είναι να παραδοθούν δέκα σπιτάκια στο καταφύγιο άγριων ζώων του δήμου Καβάλας. Τα υλικά μας διατίθενται από δωρεές των κατοίκων αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων ξυλείας. Η βασική χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης».

Η ΠΥΘΙΑ, από το 2017 είναι ένας πιστοποιημένος εθελοντικός οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο της πιστοποίησης αυτής φιλοξενεί εθελοντές από κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως τονίζει η κ. Καλλιστρίδου, οι εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει μέχρι στιγμής οι νέες και οι νέοι που επισκέφθηκαν την Καβάλα και την πατρίδα μας γενικότερα είναι εξαιρετικές.

«Βρίσκουν την πόλη της Καβάλας καταπληκτική», τονίζει, «τους αρέσουν οι παραλίες μας πολύ. Χρησιμοποιούν την τοπική συγκοινωνία και πηγαίνουν στις κοντινές παραλίες για μπάνιο και ψυχαγωγία. Η συμμετοχή τους στη δράση είναι ακριβώς αυτό που περίμεναν καθώς η δράση σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους ίδιους και τους οργανισμούς τους πριν έρθουν εδώ».

Πώς θα εξοικονομήσουμε πόρους για τον πλανήτη

«Το βασικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο μέσα από αυτές τις δράσεις μας είναι η ιδέα της επανάχρησης υλικών καθώς υπάρχουν πολλά που μπορούμε να δώσουμε για να εξοικονομήσουμε πόρους μιας και πλανήτης μας δεν έχει ανεξάντλητους πόρου» σημείωσε η κ. Καλλιστρίδου. Και πρόσθεσε: «Δεν σας κρύβω πάντως ότι με αφορμή τη δράση για την κατασκευή τω σκυλόσπιτων βρήκαμε στήριξη από πολλούς τοπικούς φορείς. Γενικότερα, η τοπική κοινωνία είναι πολύ ευαισθητοποιημένη στην προστασία και φροντίδα των ζώων. Μας στέλνουν συνέχεια μηνύματα στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας ρωτούν αν και πώς μπορούν να μας βοηθήσουν».

Επίσης, στο πλαίσιο μιας ακόμα περιβαλλοντικής δράσης, Έλληνες και ξένοι εθελοντές θα συνεργαστούν μεταξύ τους για να κατασκευάσουν για την τοπική κοινωνία το Ψάρι Γκόμπι, μια μεταλλική κατασκευή σε σχήμα ψαριού. Στη συνέχεια θα συλλέξουν πλαστικό από τις παραλίες του δήμου Καβάλας και τοποθετώντας το στην «κοιλιά» του ψαριού θα δείξουν στη τοπική κοινωνία τη χρησιμότητα του ψαριού αυτού. Θα ζητηθεί από τους πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά να συμμετέχουν ρίχνοντας τα πλαστικά μπουκαλάκια νερού ή αναψυκτικών τους στον Γκόμπι.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook