Σπίρτζης: Συνεργασία με ΚΙΝΑΛ για να σταματήσει ο κατήφορος που ξαναβάζει τη χώρα η ΝΔ

zarpanews.gr

Πιθανή θεωρεί ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ για να μην τεθεί σε κίνδυνο – όπως υποστηρίζει – η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα”, ο κ. Σπίρτζης τονίζει, μεταξύ άλλων πως «είναι καθήκον κάθε προοδευτικού πολίτη να σταματήσουμε τον καταστροφικό παλαιοκομματικό νεοφιλελεύθερο κατήφορο στον οποίο μας ξαναβάζει η ΝΔ».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι η πρώτη κατοικία είναι ιερή και η προστασία της επιβεβλημένη. Για το απολογιστικό σποτ της κυβέρνησης, σημειώνει ότι «δεν είδαμε υλοποιημένες τις προεκλογικές της εξαγγελίες, το δυστύχημα όμως είναι ότι κάθε μέρα βλέπουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής της».

Με μία δόση αυτοκριτικής για την περίοδο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός παραδέχεται πως «…υπήρξαν και λάθη και ολιγωρίες που κόστισαν».

Καταλήγοντας πάντως εκφράζει την πεποίθηση ότι «ο κεντρικός στόχος και η δέσμευσή μας προς τον ελληνικό λαό, να βγούμε από τον εφιάλτη των μνημονίων, εκπληρώθηκαν».

Σπίρτζης για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ
Σχετικά με το ενδεχόμενο στενότερης προσέγγισης με το Κίνημα Αλλαγής, ο Χρήστος Σπίρτζης το θεωρεί πιθανό, λέγοντας:

«Μπορεί να υπάρξει γενικότερη πολιτική συνεργασία. Είναι προφανείς οι χαώδεις διαφορές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, με την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, ακροδεξιών αποχρώσεων, της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Είναι καθήκον όλων μας, κάθε προοδευτικού πολίτη να σταματήσουμε τον καταστροφικό παλαιοκομματικό νεοφιλελεύθερο κατήφορο, που μας ξαναβάζει η ΝΔ».

Για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ
Αναφορικά με τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για την προσθήκη στο όνομα, τη διεύρυνση και τον απολογισμό της διακυβέρνησης, ο πρώην υπουργός απαντά:

«Σήμερα, μόλις οκτώ μήνες μετά τις εκλογές, όχι μόνο οι ψηφοφόροι αλλά τα στελέχη της ΝΔ, στην αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό, στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο αισθάνονται πλήρη απογοήτευση. Η σύνταξη της νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας για την εφαρμογή της εναλλακτικής προοδευτικής, δίκαιης και αναπτυξιακής κυβερνητικής μας πρότασης είναι η προϋπόθεση αλλά και το χρέος μας απέναντι στις άδικες, παλαιοκομματικές και αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της ακινησίας της ΝΔ».

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ