Σπίρτζης για γέφυρα Κερίτη: «Δυόμισι χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα» – Στην… αναμονή για παλιά και νέα γέφυρα | Video

σπίρτζης-για-γέφυρα-κερίτη-δυόμισι-χ-1408327

Στα απομεινάρια της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο πρώην υπουργός Υποδομών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κρήτη. Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι για την αποκατάσταση της γέφυρας δεν έχει υπάρξει ούτε μελέτη, πράγμα που χαρακτήρισε ως ασέβεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της περιοχής:

«Τον Φεβρουάριο του 2015, λίγες μέρες αφού ανέλαβε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έπεσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας στην Άρτα. Το 2019 το γεφύρι ήταν έτοιμο και μετά εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τον Φεβρουάριο του 2019 είχαμε αντίστοιχη καταστροφή εδώ στο γεφύρι στον Κερίτη. Είχαμε προβλέψει όλες τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις και για τις μελέτες και για την ανακατασκευή, αλλά και για τη νέα γέφυρα για να αποκατασταθεί η σύνδεση πολλών οικισμών με τον ΒΟΑΚ και τα Χανιά (σ.σ. είχαν δεσμευτεί 8 εκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό αυτόν).

Όπως βλέπετε, δυόμισι χρόνια μετά, δεν έχει γίνει τίποτα και δεν έχουν κατατεθεί καν οι μελέτες για το έργο. Νομίζω ότι είναι ενδεικτικό της αναποτελεσματικότητας και του μη σεβασμού της ιστορίας του τόπου και της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Παρά τις εξαγγελίες και τα ψεύτικα λόγια, αυτό δείχνει πόσο σέβονται την ιστορία και το έργο του Ελευθέριου Βενιζέλου στη συγκεκριμένη περιοχή.»

Τι γίνεται με τις γέφυρες, παλιά και καινούρια

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο δημαρχείο Πλατανιά, όπου ο κ. Σπίρτζης συζήτησε με τον δήμαρχο, Γιάννη Μαλανδράκη, για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης στον δήμο, μεταξύ αυτών και της γέφυρας Κερίτη. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Πλατανιά έκανε γνωστό ότι αναμένει εντός των επόμενων εβδομάδων να δημοπρατηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, αλλά για την ανακατασκευή της παλιάς επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ακόμα κατατεθεί ούτε μελέτη:

«Σε ό,τι αφορά την καινούρια γέφυρα που για μας προέχει, βρισκόμαστε στη διαδικασία δημοπράτησης. Εμείς καιγόμαστε και θέλουμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να δημοπρατηθεί το έργο τις επόμενες εβδομάδες. Όσον αφορά την αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας, δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε μελέτη. Αναπροσαρμόσαμε την προγραμματική σύμβαση όσον αφορά τις προθεσμίες γιατί έληγαν. Είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2020 και δεν ήμασταν εντός χρονοδιαγράμματος. Το υπουργείο Πολιτισμού το τελευταίο διάστημα έχει δείξει ένα ενδιαφέρον για πιο συχνές επικοινωνίες με το υπουργείο Υποδομών για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Στην επισήμανση ότι αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ο κ. Μαλανδράκης απάντησε ότι ενδέχεται να υπάρξει ανάθεση μελέτης τον Μάιο, όχι όμως για την αποκατάσταση της γέφυρας καθαυτής:

«Η εκτίμηση από την τελευταία τηλεδιάσκεψη που έχω είναι ότι τον Μάιο θα υπάρξει ανάθεση μελέτης για τα πρόδρομα έργα της ιστορικής γέφυρας, δηλαδή τη διάσωση του εναπομείναντος τμήματος για να υπάρχει μνημείο προς ανακατασκευή.»

Για την αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας επτά φορείς συμμετέχουν στην προγραμματική σύμβαση, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό τουλάχιστον να διασωθεί ό,τι απέμεινε, καθώς, σε περίπτωση που γκρεμιστεί σε μια επόμενη κακοκαιρία και αυτό, υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει να γίνει ποτέ ανακατασκευή, είπε ο κ. Μαλανδράκης στη σύσκεψη με τον κ. Σπίρτζη. Αιτία, όπως ανέφερε, είναι ότι αν δεν απομείνει τίποτα από το μνημείο, υπάρχει νομικό κώλυμα να ανακατασκευαστεί κάτι που… δεν θα υπάρχει πια.

Δείτε τις δηλώσεις και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook