Σπίρτζης από τα Χανιά: 10 εκατομμύρια για τις πρώτες εργασίες | Επιθυμία Τσίπρα να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές άμεσα | Video

σπίρτζης-από-τα-χανιά-10-εκατομμύρια-γι-818909

Τελευταία ενημέρωση: 01:21

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η πολύωρη σύσκεψη παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Ο κ. Σπίρτζης έφτασε στα Χανιά λίγο μετά τις 9 το βράδυ μαζί με κλιμάκιο μηχανικών της πολιτικής προστασίας του υπουργείου αλλά και με γεωτεχνικούς, έτσι ώστε να δουν τις περιοχές των καθιζήσεων και των κατολισθήσεων και να έχουν μια άμεση εκτίμηση της κατάστασης.

Σπίρτζης από τα Χανιά: Άμεσα 10 εκατομμύρια στην Περιφέρεια Κρήτης για τους δρόμους

Σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Υποδομών και Οικονομίας αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης, το πρωί της Τρίτης θα γίνει άμεση εκταμίευση 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Περιφέρεια Κρήτης για να γίνουν οι πρώτες ενέργειες διάνοιξης στα οδικά δίκτυα όπου είναι αποκλεισμένοι οικισμοί και χωριά.

«Εντολή του πρωθυπουργού είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα, για να αποκατασταθούν και τα δίκτυα και όλες οι βλάβες που έχουν γίνει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών:

Ο υπουργός θα διανυκτερεύσει στα Χανιά το βράδυ της Δευτέρας και νωρίς το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις πληγείσες περιοχές, ξεκινώντας από τον ΒΟΑΚ στην κατολίσθηση του Σταλού και στη συνέχεια θα επισκεφτεί την γκρεμισμένη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και περιοχές του Δήμου Πλατανιά.

Αρχικά ο Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης παρουσίασε στον υπουργό όλες τις προβληματικές περιοχές και τις καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Από μεριάς του ο υπουργός έκανε συγκεκριμένη αναφορά στην επιθυμία του πρωθυπουργού να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές άμεσα με πρώτο και κύριο να αποκλειστεί ο κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές.

Όπως τονίστηκε, πάνω από 50-60 μηχανήματα από εργολάβο επιχειρούν σε όλο τον Νομό Χανίων, ο οποίος έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ με απευθείας ανάθεση σε εργολάβους θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις ήδη από αύριο.

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα που έθεσε στους δημάρχους ο υπουργός, οι οποίοι τόνισαν ότι οι εργασίες πρέπει να εκκινηθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς τις γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες.

Ένταση για την διαδικασία χρηματοδότησης

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε ένταση μεταξύ των δημάρχων και της Περιφέρειας Κρήτης για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών καθώς όπως ειπώθηκε «δεν μπορεί να χρηματοδοτούνται ‘αέρα-πατέρα’ οι παρεμβάσεις.

Οι δήμαρχοι από μεριάς τους έθεσαν το ζήτημα της άμεσης εκκίνησης των παρεμβάσεων, όπως είπε και ο ίδιος ο υπουργός, στο πλαίσιο της έκτακτης ανάγκης.

zarpanews.gr

One thought on “Σπίρτζης από τα Χανιά: 10 εκατομμύρια για τις πρώτες εργασίες | Επιθυμία Τσίπρα να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές άμεσα | Video

  1. Όλα τα λεφτά ήταν ο Αποστόλης που προσπάθησε να ασπαστεί τον Υπουργό την ώρα που έφτανε και αυτός του την έκανε και προχώρησε. Σε κάθε περίπτωση η επιθυμία του Τσίπρα θα είναι άλλη μία του αυταπάτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook