Spiegel: Ισχυρότεροι διαπραγματευτικά οι Έλληνες

spiegel-ισχυρότεροι-διαπραγματευτικά-οι-έλ-254905

merkelΟ σχολιαστής του γερμανικού περιοδικού Spiegel δεν ασχολείται τόσο με την έκβαση της νέας -και τελευταίας κατά τα φαινόμενα- προσπάθειας των θεσμών σε πολιτικό επίπεδο, γιατί κατά την άποψή του με το τέλος των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσουν άλλες, εφόσον η Ελλάδα χρειαστεί κι άλλα χρήματα για να εξυπηρετήσει το χρέος της. Παρόλα αυτά, οι Έλληνες παρά την ασθενέστερη οικονομική τους θέση, σε διαπραγματευτικό επίπεδο βρίσκονται αναλογικά σε πιο ισχυρή θέση, επειδή έχουν κάνει σαφές ότι εν ανάγκη θα εγκαταλείψουν το ευρώ.

«Θα προτιμούσαν ένα ντιλ, που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν, αλλά αν δεν γίνεται τότε είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τις επιπτώσεις» σημειώνει.

«Σε ακριβώς αυτό το σημείο διαφέρει η νυν κυβέρνηση από τις προηγούμενες. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά απέκλειαν κατηγορηματικά μονομερή διαγραφή χρέους και ένα Grexit. Έτσι οι δανειστές μπορούσαν να τους υπαγορεύουν όρους και έτσι και έκαναν. Όμως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει άλλο σκαρί. Και ο οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν, έχει απόλυτο δίκαιο όταν υποστηρίζει ότι η διαπραγματευτική τακτική του Γιάνη Βαρουφάκη είναι πολύ πιο έξυπνη από όσο νομίζει κανείς».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook