Spiegel: Ισλαμιστές ετοιμάζουν τρομοκρατική επίθεση σε δημόσιους χώρους μετάδοσης του τελικού Ντόρτμουντ – Μπάγερν

spiegel-ισλαμιστές-ετοιμάζουν-τρομοκρατικ-64587

mpagiern bohoumΤο BBC σε δημοψήφισμά του ανέδειξε την Γερμανία ως την πλέον δημοφιλή χώρα, αλλά οι ίδιοι οι Γερμανοί δεν αισθάνονται και τόσο άνετα. Για την ακρίβεια, η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel αναφέρει πως οι δημόσιοι χώροι που σήμερα θα έχουν εκδηλώσεις για την τηλεοπτική μετάδοση του τελικού Champions League είναι πιθανοί τρομοκρατικοί στόχοι.

Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται προειδοποιήσεις της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (BKA). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΒKA έχει ενδείξεις ότι ένοπλοι ισλαμιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνονται οι φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα του τελικού του Champions League ανάμεσα στις δύο γερμανικές ομάδες, την Μπάγερν Μονάχου και την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο επικεφαλής της BKA, Γιέργκ Ζίρκε, ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών για τα τρομοκρατικά σχέδια σε χθεσινή σύσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με το Spiegel online.

Οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου που θα συμμετάσχουν σε τέτοιες διοργανώσεις σε ολόκληρη την Γερμανία θα πρέπει να αναμένουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook