Spicy sushi rolls με τόνο

spicy-sushi-rolls-με-τόνο-1699979

Συστατικά

Για το ρύζι για σούσι

230 γρ. ρύζι αρμπόριο

420 γρ. νερό

2 κ.σ. ξίδι ρυζιού (ρυζόξιδο)

2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

50 γρ. mirin

Για τη spicy mayo

70 γρ. μαγιονέζα

1/2 κ.σ. sriracha

Για τη σύνθεση

2 φύκια, nori για σούσι

200 γρ. τόνο, φιλέτο

1 αγγούρι, κομμένο σε στικ

Για το σερβίρισμα

πάστα wasabi

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ρύζι για σούσι

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό να βράζει σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε σε ένα ένα μεγάλο μπολ κρύο νερό και τοποθετούμε μέσα στο μπολ ένα σουρωτήρι.

Βάζουμε μέσα στο σουρωτήρι το ρύζι και το ξεπλένουμε πολύ καλά για 2-3 λεπτά ώστε να φύγει όλο το άμυλο. Το νερό πρέπει να γίνει άσπρο.

Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ρυζόξιδο, τη ζάχαρη, το νερό, το μίριν, και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να λιώσει η ζάχαρη.

Σκεπάζουμε το μπολ πολύ καλά με διάφανη μεμβράνη και το στερεώνουμε πάνω στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει δημιουργώντας ένα μπεν μαρί – φριντίζοντας η βάση του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό που βράζει.

Βράζουμε το ρύζι με αυτό τον τρόπο για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί και βγάζουμε τη διάφανη μεμβράνη.

Ανακατεύουμε το ρύζι με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.

Για τη spicy mayo

Βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ τη μαγιονέζα και τη sriracha sauce, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση

Τυλίγουμε το sushi mat (ειδικό σουπλά για να τυλίγουμε το σούσι) με διάφανη μεμβράνη για λόγους υγιεινής.

Στρώνουμε ένα φύκι nori πάνω στο sushi mat και απλώνουμε με τα χέρια μας μια στρώση από το ρύζι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά του αφήνοντας 1 εκ. κενό στη μια πλευρά για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε.

Κόβουμε το κομμάτι του τόνου σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ. και τοποθετούμε τις μισές στη μέση από το φύκι nori κατά μήκος της μεγάλης πλευράς.

Προσθέτουμε από πάνω λίγα στικς από το αγγούρι και λίγη από τη spicy mayo που φτιάξαμε.

Τυλίγουμε με το sushi mat και πιέζουμε πολύ καλά ώστε να σχηματιστεί το σούσι.

Προαιρετικά, βάζουμε στην άκρη από το φύκι nori λίγη σάλτσα σόγιας ή λίγο νερό προκειμένου να κολλήσει και να μην ανοίξει.

Κόβουμε το ρολό σε 8 κομμάτια, χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα 1 ρολό.

Σερβίρουμε τα κομμάτια με λίγο wasabi.

 

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook