Σπαρακτικός ο επικήδειος της μητέρας του υποσμηναγού: «Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα»

σπαρακτικός-ο-επικήδειος-της-μητέρας-1620854

Το τελευταίο αντίο λένε οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι, αλλά και όλη η Ελλάδα στον συγκυβερνήτη του Φάντομ, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Η εξόδιος ακολουθία του άτυχου υποσμηναγού ξεκίνησε στις 10:30 στο Πικέρνι Αρκαδίας, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία.

Τον γιο τους αποχαιρέτησαν οι γονείς του. Πρώτος ο πατέρας του και στην συνέχεια η μητέρα του η οποία κατάφερε και στάθηκε όρθια απέναντι στο παιδί της για να του απευθύνει τον ύστατο και συνάμα σπαρακτικό αποχαιρετισμό. Και αυτά που είπε η μητέρα του ηρωικού υποσμηναγού έκαναν τους πάντες να ραγίσουν. Δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός αλλά και όλοι όσοι βρίσκονταν στην εκκλησία.

Ο αποχαιρετισμός του πατέρα του Μάριου:

«Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να πετύχει κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Κάτι που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους από εμάς. Να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το «εσείς». Δεν ήθελε να πηγαίνει ταξίδια στο εξωτερικό, ίσως για να μην αποχωριστεί την πατρίδα. Πέρσι μόνο μου ζήτησε να πάμε στην Αμερική να δει τον αδερφό το. Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Μακάρι, εύχομαι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου-κάπου. Ίσως έτσι αναπαύεται καλύτερα η ψυχή του. Και όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του, “πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ μόνο στην Ελλάδα” μου έλεγε. Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Το μόνο παρήγορο ότι πέθανε όπως επιθυμούσε. Νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη μου».

newsit.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook