Σπάνια περίπτωση παρθενογένεσης: Θηλυκός κροκόδειλος έμεινε έγκυος από τον εαυτό του

σπάνια-περίπτωση-παρθενογένεσης-θηλ-836295

Μία ιδιαίτερα σπάνια περίπτωση παρθενογένεσης κατέγραψαν επιστήμονες σε ζωολογικό κήπο της Κόστα Ρίκα, όταν θηλυκός κροκόδειλος που ήταν σε αιχμαλωσία και χωρίς σύντροφο για 16 χρόνια, γέννησε αρκετά αυγά, από τα οποία το ένα περιείχε ένα έμβρυο.

Το φαινόμενο της λεγόμενης «παρθενογένεσης» έχει εντοπιστεί σε είδη πτηνών, ψαριών και άλλων ερπετών, αλλά ποτέ άλλοτε στους κροκόδειλους, με τους επιστήμονες να αναφέρουν πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να έχει κληρονομηθεί από έναν εξελικτικό πρόγονο, επομένως οι δεινόσαυροι μπορεί επίσης να ήταν σε θέση να αυτοαναπαραχθούν.

Το αυγό γέννησε ένας 18χρονος θηλυκός κροκόδειλος στο Parque Reptilania τον Ιανουάριο του 2018, ωστόσο τώρα η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου και παρουσιάστηκε από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά μέσα.

Όπως αναφέρει το BBC, το έμβρυο μέσα ήταν πλήρως σχηματισμένο αλλά γεννήθηκε νεκρό και έτσι δεν εκκολάφθηκε.

Ο κροκόδειλος που γέννησε το αυγό αποκτήθηκε όταν ήταν δύο ετών και κρατήθηκε μακριά από άλλους κροκόδειλους για όλη του τη ζωή. Εξαιτίας αυτού, η επιστημονική ομάδα του πάρκου επικοινώνησε με μια αμερικανική ομάδα από το Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια, η οποία ειδικευόταν στις παρθενογενέσεις.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν το έμβρυο και διαπίστωσαν ότι ήταν περισσότερο από 99,9% γενετικά πανομοιότυπο με τη μητέρα του – επιβεβαιώνοντας ότι δεν είχε πατέρα.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook