Σπαγγέτι αματριτσιάνα με ντομάτα και κάππαρη

σπαγγέτι-αματριτσιάνα-με-ντομάτα-και-1513098

Απλή και πάντα κλασική μακαρονάδα αματριτσιάνα. Ένα πιάτο που ετοιμάζουμε σε χρόνο dt με λίγα λίγα υλικά.

Μερίδες: 2

Υλικά

  • 1 κουτ. σοιύπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 80 γρ. κάππαρη
  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα να βγάλει τα αρώματά του. Ρίχνουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε ξανά.

Σβήνουμε με λευκό κρασί. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ στο τηγάνι. Προσθέτουμε στη σάλτσα μας ολόκληρα ντοματάκια. Με τη σπάτουλα πιέζουμε απαλά τα ντοματάκια να διαλυθούν. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να δέσει η σάλτσα χωρίς να γίνει πολύ πηχτή.

Ρίχνουμε και την κάππαρη που έχουμε ξεπλύνει σε νερό και έχουμε στραγγίξει καλά. Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι που βράσαμε χωρίς να τα στραγγίξουμε. Το νερό από το βράσιμο θα βοηθήσει να δέσει ακόμη πιο ωραία η σαλτσούλα μας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας σε πιάτα και την απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστή.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook