Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό

σπάει-το-ένα-ρεκόρ-μετά-το-άλλο-στις-εισ-1132594

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της «έκρηξης» των κρουσμάτων κορονοϊού και της ραγδαίας αύξησης των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πολύ χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» , όπου σύμφωνα με το Open Tv, κάθε κρεβάτι που αδειάζει είτε σε κοινό θάλαμο για τον κορονοϊό είτε σε εντατική μονάδα Covid-19, γεμίζει άμεσα παρόλο που το lockdown ισχύει στη Θεσσαλονίκη εδώ και 2 εβδομάδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, κάθε ρεκόρ εισαγωγών για κορονοϊό έσπασε εχθές Τρίτη 17 Νοεμβρίου, το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έως τις 8:00 το πρωί εισήχθησαν για νοσηλεία 117 ασθενείς με υψηλό πυρετό και άλλα έντονα συμπτώματα κορονοϊού, αριθμός που δοκίμασε για μία ακόμη φορά τις αντοχές του νοσοκομείου. Ο πρόεδρος Εργαζομένων του Ιπποκρατείου δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «έχουν γεμίσει όλες οι κλίνες που είχε αναπτύξει το νοσοκομείο… Οι ΜΕΘ είναι πλήρεις από χθες και συνεχίζουμε».

Σημειώνεται ότι στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται 205 ασθενείς με κορονοϊό ενώ καλυμμένες είναι και οι 13 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ αναπτύσσονται νέες στα χειρουργεία. Ενδεικτικό της πίεσης που ασκείται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κατά τις εφημερίες είναι ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών για νοσηλεία από Covid-19:

στις 4 Νοεμβρίου εισήχθησαν για νοσηλεία 45 ασθενείς με κορονοϊό

στις 8 Νοεμβρίου εισήχθησαν για νοσηλεία 88 ασθενείς με κορονοϊό

στις 12 Νοεμβρίου εισήχθησαν για νοσηλεία 102 ασθενείς με κορονοϊό

στις 16 Νοεμβρίου εισήχθησαν για νοσηλεία 117 ασθενείς με κορονοϊό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook