Σουπιές κρασάτες

σουπιές-κρασάτες-1644953

Συστατικά

  • 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. νερό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. κους κους, βρασμένο
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τη σουπιά σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και φροντίζουμε να μην έχει καθόλου υγρασία.
  • Μεταφέρουμε στην καυτή κατσαρόλα και αφήνουμε 1 λεπτό να πάρει χρώμα χωρίς να ανακατέψουμε.
  • Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό, την ντομάτα, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το βούτυρο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το κους κους και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τις σουπιές με το κους κους, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι, το θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook