Σούπερ Μάρκετ: Ποια προϊόντα παρουσιάζουν έλλειψη | Λίστα

σούπερ-μάρκετ-ποια-προϊόντα-παρουσιά-1407693

Λόγω των εξελίξεων την Ουκρανίας, εντείνεται η ανησυχία καθώς έπειτα από την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, έχει προκληθεί έκρηξη των ήδη αυξημένων τιμών σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο αλλά και είδη πρώτης ανάγκης. Η ακρίβεια αυτή οφείλεται στις κυρώσεις της Δύσης.

Τον τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί μεγάλη κίνηση στα σουπερ μάρκετ καθώς οι αγορές πανικού έχουν αρχίσει να κάνουν ορατά τα αποτελέσματα τους στα ράφια, ειδικά σε προϊόντα όπως το ηλιέλαιο και το αλεύρι. Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στον κόσμο για τις ελλείψεις βασικών προϊόντων τα οποία δεν εισάγονται πλέον στην χώρα μας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα είναι πλέον ορατό στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Στην κορυφή των προϊόντων που βρίσκονται στο επίκεντρο των «αγορών-πανικού» από τους καταναλωτές στην Ευρώπη είναι τα μαγειρικά έλαια, κυρίως ηλιέλαιο, σπορέλαιο κλπ., καθώς και τα άλευρα/σιτηρά.

Πλαφόν στα προϊόντα: Τι πραγματικά ισχύει

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και λίγες ημέρες η λέξη «πλαφόν» μπήκε στις καταναλωτική καθημερινότητα των Ελλήνων, καθώς ο πόλεμος της Ουκρανίας έφερε πρόβλημα στην ανεφοδιαστική αλυσίδα και κατά συνέπεια και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Πώς έχει όμως διαμορφωθεί στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ το πλαφόν που έχει επιλέξει η κάθε μια;

ΑΒ Βασιλόπουλος

Πλαφόν στο ηλιέλαιο, στο αραβοσιτέλαιο και στο αλεύρι έχει βάλει η ΑΒ Βασιλόπουλος. Στα καταστήματα της αλυσίδας – φυσικά και ηλεκτρονικά – μπορεί κάποιος να αγοράσει έως 3 συσκευασίες προϊόντων αραβοσιτέλαιου και ηλιέλαιου 1lt ή 2lt, ανεξαρτήτως μάρκας, έως 2 σπορέλαιου 5lt, ανεξαρτήτως μάρκας και έως 3 συσκευασίες στα άλευρα, για όλους τους τύπους.

My Market

Ο όμιλος Metro που διαχειρίζεται τα καταστήματα Metro Cash & Carry και τα καταστήματα My market έχει θέσει πλαφόν στο ηλιέλαιο έως τέσσερα τεμάχια για τις συσκευασίες του 1lt και 2 lt και έως ένα τεμάχιο για τις συσκευασίες των 5 lt.

Κρητικός

Η αλυσίδα Κρητικός έχει βάλει όριο στην ποσότητα αγορών έως και πέντε τεμάχια στο ηλιέλαιο και στο αλεύρι από τα καταστήματά της καθώς και στη ζάχαρη.

Σκλαβενίτης

Μόνο στο ηλεκτρονικό κατάστημα έχει επιβάλει το πλαφόν η αλυσίδα Σκλαβενίτης, καθώς προς το παρόν δεν υφίσταται περιορισμός στις ποσότητες ανά πελάτη στα φυσικά της καταστήματα. Εκτός από το ηλιέλαιο και το αλεύρι μπήκε «κόφτης» και στις αγορές λευκής κρυσταλλικής ζάχαρης στα τέσσερα τεμάχια για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και για επώνυμη λευκή ζάχαρη. Παράλληλα έχει επιβάλει πλαφόν 4 τεμαχίων στο ηλιέλαιο και στο αλεύρι στη συσκευασία του ενός κιλού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook