Σούπερ μάρκετ: Έρχεται το «καλάθι νοικοκυράς» – 50 προϊόντα με «συγκρατημένες» τιμές

σούπερ-μάρκετ-έρχεται-το-καλάθι-νοικ-1278989

Οι τιμές προϊόντων στα σούπερ μάρκετ έχουν πάρει «φωτιά» καθώς οι αυξήσεις από μήνα σε μήνα συνεχίζονται. Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα έρχεται το «καλάθι της νοικοκυράς» σε μια προσπάθεια συγκράτησης των τιμών σε 50 προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη διαβίωση ενός νοικοκυριού.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, έπειτα από σύσκεψη με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ:

«Συμφωνήσαμε στο εξής: Η κάθε αλυσίδα super market θα παρουσιάσει μέσα στον Οκτώβριο το καλάθι της νοικοκυράς, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται 50 διαφορετικά προϊόντα απαραίτητα για τη διαβίωση ενός νοικοκυριού, προκειμένου να δοθεί η μάχη να συγκρατηθούν οι τιμές στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Ωστόσο, ερωτηθείς ο Άδωνις Γεωργιάδης εάν υπάρχει προοπτική ανακοπής της αύξησης των τιμών στα προϊόντα, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. «Το να σταματήσουν οι αυξήσεις γενικά, δεν υπάρχει περίπτωση. Διότι τα αγαθά που έχουμε είναι εισαγμένα, η ενέργεια που έχουμε είναι εισαγόμενη και όσο ο παγκόσμιος πληθωρισμός συνεχίζεται, θα συνεχίζεται και στην Ελλάδα».

Επίσης, ο υπουργός απάντησε ότι δεν συζητήθηκε θέμα για πάγωμα τιμών στα προϊόντα. «Δεν συζητήσαμε καθόλου για πάγωμα καθ’ όσον το πάγωμα δεν είναι και στο δικό τους χέρι. Πρέπει να σας πω ότι την επόμενη βδομάδα θα έχουμε εδώ συνάντηση με όλη τη βιομηχανία για να δούμε πώς μπορεί και η βιομηχανία να συμβάλλει στη συγκράτηση των αυξήσεων των τιμών, γιατί το super market είναι η μία πλευρά της βάρκας και υπάρχει και η άλλη πλευρά της βάρκας. Λοιπόν, θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και στην άλλη πλευρά.

Όμως, πιστεύω ότι έχουμε όλοι καταλάβει το μέγεθος της αναγκαιότητας να κρατηθούν τα βασικά προϊόντα για την διαβίωση των Ελλήνων πολιτών στο δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ θα συνεχιστούν εντατικά πάνω στο περιθώριο κέρδους στα σημαντικά -όπως λέει ο νόμος- προϊόντα για τη διαβίωση του κόσμου σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους του κλάδου για την καλή μας έως τώρα συνεργασία και κυρίως γιατί κατανοούν ότι εδώ δίνεται μία μάχη που αφορά κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Και είναι μία μάχη που ναι μεν προήλθε από το εξωτερικό, από τον πόλεμο και από την ενεργειακή κρίση, αλλά είναι μία μάχη που πρέπει να τη δώσουμε και να την κερδίσουμε.

Επίσης, εξετάσαμε διεξοδικά το ζήτημα της επάρκειας των προϊόντων, ένα θέμα που απασχολεί αρκετές ευρωπαϊκές χώρες υπό τις παρούσες συνθήκες, και θέλω να τους ευχαριστήσω διότι η ελληνική αγορά, όπως και κατά την περίοδο του Covid, κατάφερε να ξεχωρίσει και να μην έχει ζητήματα ελλείψεων, θα καταφέρει και τώρα να έχει πλήρη επάρκεια προϊόντων παρά τις πολύ μεγάλες διεθνείς πιέσεις σε διάφορα είδη προϊόντων».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook