Σούπα με μπρόκολο και τσιγαριστές πατάτες

Οι σούπες με λαχανικά όχι μόνο μας ζεσταίνουν τον χειμώνα αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά θρεπτικές και νόστιμες. Η σούπα με μπρόκολο και τσιγαριστές πατάτες που σας προτείνουμε είναι ένα εύκολο πιάτα για όλους όσοι δεν έχουν χρόνο για μαγειρέματα.

1 ώρα και 10΄ | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά

Για τη σούπα
1 κουτ σούπας επ. ελαιόλαδο
200 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
3 κουτ. σούπας σόγια σος
1 κεφάλι μπρόκολο, σε μπουκετάκια
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 λίτρα ζωμό λαχανικών, σπιτικό
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τις τσιγαριστές πατάτες
250 γρ. πατάτες baby, χωρίς φλούδα
2 κουτ. σούπας. ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μιξ μυρωδικών αποξηραμένων (ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι)
αλάτι χοντρό, πιπέρι

Διαδικασία

Σούπα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν για 4΄-6΄. Προσθέτουμε τη σόγια σος και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μπρόκολο, τα καρότα, το σέλερι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον ζωμό καυτό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, για 25΄-30΄. Κρατάμε μερικά μπουκετάκια μπρόκολου στην άκρη για το σερβίρισμα και πολτοποιούμε τη σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις σε μπλέντερ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και βράζουμε ξανά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για άλλα 8΄-10΄. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο. Στο μεταξύ φτιάχνουμε και τις τσιγαριστές πατάτες.

Πατάτες: Τις κόβουμε στα δύο. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ελαφρά μαζί με το βούτυρο. Σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν. Τις παραμερίζουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τσιγαρίζουμε για 15΄, ανακατεύοντας συχνά. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια, το μπρόκολο που κρατήσαμε και τις πατάτες.

olivemagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ