Σουηδία: Δολοφόνησαν γνωστή ψυχίατρο σε πολιτική εκδήλωση – Γιατί εξετάζεται «τρομοκρατία»

Την περασμένη Τετάρτη συνελήφθη ένας άνδρας 32 ετών με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε και σκότωσε την 64χρονη ψυχίατρο Ινγκ-Μαρί Βίζελγκρεν σε μια πολιτική εκδήλωση που διεξαγόταν στο νησί Γκότλαντ ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν τότε ότι φαίνεται πως έδρασε μόνος του και ότι στόχος του ήταν η συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία κατηγορούσε για την κατάσταση της ψυχιατρικής επιστήμης στη Σουηδία.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση, ο ύποπτος κατηγορείται πλέον για «δολοφονία με τρομοκρατικό κίνητρο» και «σχεδιασμό ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο».

Σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 32χρονος είχε κάποια σχέση με τη σκανδιναβική, νεοναζιστική ομάδα NMR. Ωστόσο η αστυνομία την περασμένη εβδομάδα εκτιμούσε ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση της NMR με τον φόνο της ψυχιάτρου.

Ο ύποπτος ομολόγησε τον φόνο και ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο πελάτης του, που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ήταν έτοιμος να επιτεθεί σε άλλα πρόσωπα, αν δεν έβρισκε το θύμα που θεωρούσε «πρωταρχικό στόχο» του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ