Σουφλέ με κολοκυθάκια στο ταψί

σουφλέ-με-κολοκυθάκια-στο-ταψί-1536814

Η γεμάτη γεύση του, το αφράτο αποτέλεσμα και τα αρώματα του θα σε κάνουν να το λατρέψεις, ενώ αν δυσκολεύεσαι να φας λαχανικά, αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος να ξεγελάσεις τον ουρανίσκο σου.

Η συνταγή είναι από το xrysessyntages και είναι πανεύκολη

Υλικά

6 μέτρια κολοκυθάκια

4 κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος,

1 φλ. φρυγανιά αλεσμένη

1 φλ. γάλα

½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι (ή γκούντα, ή τσένταρ ή παρμεζάνα)

½ φλ. τριμμένη φέτα (100 γρ. περίπου)

3 αβγά χωρισμένα

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλάκι τριμμένο ξηρό δυόσμο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε σε χοντρές ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, όχι όμως εντελώς. Τα στραγγίζετε, τα κρυώνετε με τρεχούμενο νερό, τα περνάτε από χοντρό τρίφτη και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν το πολύ νερό τους.

Tip: Χρησιμοποιήστε σκουρόχρωμα κολοκυθάκια για την κολοκυθόπιτα, γιατί τα άσπρα έχουν πολύ νερό μέσα και δεν κάνουν γι’ αυτό το σκοπό.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και βάζετε μέσα τα κολοκυθάκια μαζί με το δυόσμο. Τα ανακατεύετε για 1-2 λεπτά να στεγνώσουν και τα αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε μέσα τη γαλέτα, το γάλα και τους κρόκους των αβγών και τα ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα πυρίμαχο ταψάκι.

Όταν το μίγμα των κολοκυθιών κρυώσει, ανακατεύετε μέσα τα τυριά, το μπέικιν πάουντερ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα, ανακατεύετε περίπου το 1/3 της στο μίγμα των κολοκυθιών για να χαλαρώσει και ύστερα ενσωματώνετε μέσα την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά και φέρνοντας υλικό από τον πάτο στην επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το αδειάζετε στο ταψάκι και ψήνετε την κολοκυθόπιτα στο φούρνο, για ½ περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook