Σουδάν: «Δύσκολο να λήξουν σύντομα οι συγκρούσεις» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων

σουδάν-δύσκολο-να-λήξουν-σύντομα-οι-σ-1673267

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων που κατοικούν στο Σουδάν , με τις σφοδρές συγκρούσεις να μαίνονται.

«Είμαστε κάπως συνηθισμένοι, όμως αυτά που συμβαίνουν αυτή τη φορά είναι πολύ δύσκολα», δήλωσε μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» ο Νικόλας Λημνιός, μέλος της ελληνικής κοινότητας του Σουδάν, και στη συνέχεια συμπλήρωσε «είμαι γέννημα θρέμμα από το Σουδάν όλα αυτά που γίνονται δεν τα έχω ξαναβιώσει ούτε τα έχω ξαναδεί. Είναι δύσκολα τα πράγματα και για εμένα και για τον κόσμο γενικά»

«Πήγαινα να μπω μέσα στο σούπερ μάρκετ, άρχισαν οι πυροβολισμοί, μας έπιασαν κάπως εξ απροόπτου, δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Το χαρτούμ ποτέ δεν είχε βιώσει κάτι τέτοιο. Μπορεί να υπήρξαν πιο παλιά κάποια κινήματα αλλά και πάλι ήταν κάπως μεμονωμένα. Αυτή τη φορά οι συνθήκες είναι κάπως περίεργες γιατί ό,τι συμβαίνει, συμβαίνει καθολικά σε όλη την πρωτεύουσα κι έξω από αυτήν», πρόσθεσε ο κ. Λημνιός.

«Περιμένουμε να τελειώσει αυτή η κατάσταση, αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο ότι θα λήξει σύντομα. Βρίσκομαι κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τα συμβάντα. Εκεί υπάρχει το αεροδρόμιο, εκεί βρίσκεται και το στρατηγείο του Σουδανικού στρατού, ο ένας βαράει τον άλλον κι εμείς είμαστε στη μέση», είπε χαρακτηριστικά ο Νικόλας Λημνιός.

«Από την πλευρά του αεροδρομίου, στην ανατολική πλευρά είναι η κατοικήσιμη ζώνη, εκεί βρίσκονται τα σπίτια και οι κάτοικοι και εκεί συμβαίνει όλο αυτό το μακελειό. Έχει ξεφύγει το πράγμα. Φοβάμαι γιατί τα πυρά πέφτουν στην κατοικήσιμη ζώνη. Πέφτουν σφαίρες, ρουκέτες, τα αεροπλάνα από το πρωί “χτυπάνε”. Είναι μία εμπόλεμη κατάσταση», ανέφερε τέλος ο κ. Λημνιός.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook