Σοβαρή καταγγελία στη Θεσσαλονίκη: «Ακύρωσαν τον εμβολιασμό παιδιών ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων και εμβολιάστηκαν παράτυπα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας»

σοβαρή-καταγγελία-στη-θεσσαλονίκη-α-1180960

Kαταγγελίες για εμβολιασμούς στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη εκτός σειράς, πετώντας έξω παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους έρχονται στο φως.

Όπως προκύπτει στα μέσα Φεβρουαρίου το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ενημέρωσε τους γονείς των παιδιών με αναπηρία που φιλοξενούνται του Ιδρύματος «Άγιος Δημήτριος» ότι ακυρώνεται η πρώτη δόση εμβολιασμών που είχαν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου.

Αντίστοιχη περίπτωση συνέβη και στο Παράρτημα «ο Άγιος Παντελεήμονας» (πρώην θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων).

Την ίδια μέρα, στις 16 Φεβρουαρίου, εμβολιάστηκαν εκτός σειράς 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα.

Όπως αποκαλύφθηκε τα 24 άτομα που εμβολιάστηκαν ήταν στην πλειονότητά τους περίπου 40 ετών. Εμβολιάστηκαν δε επιφανή γαλάζια στελέχη αλλά και οι οικογένειές τους.

Ανάμεσά τους εμβολιάστηκαν και κορυφαία στελέχη της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, αλλά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή. Η μεν Ακριτίδου έχει κόρη που εργάζεται ως γιατρός στο ένα από τα ιδρύματα. Ο δε Δρόσος Τσαβλής, πνευμονολόγος στο επάγγελμα, φέρεται να έβαλε να εμβολιαστούν μέλη της οικογένειάς του.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τις παραιτήσεις τους. Η μεν Ακριτίδου αποπέμφθηκε από τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα (η ίδια αρνήθηκε να παραιτηθεί). Ο δε Δρόσος Τσαβλής οφείλει να καταθέσει στην παραίτησή του στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, σε δήλωσή της ανέφερε πως «οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες» και κάλεσε «την αρμόδια υφυπουργό να αποπέμψει την κυρία Νάκου και την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα έστω και καθυστερημένα ώστε να προστατευθούν παιδιά, ωφελούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές. Είναι ντροπή να επιχειρούν μικροπολιτική και επικοινωνιακή εκμετάλλευση στις πλάτες ευάλωτων».

Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η Βίκυ Νάκου η οποία μιλώντας στο Mega είπε: «Τα εμβόλια έμειναν αδιάθετα και σε μία ώρα έληγε ο χρόνος που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο ΕΟΔΥ έχει το πρόσταγμα […] Όταν ο ΕΟΔΥ έκανε την κίνηση να ζητήσει μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν άνθρωποι ώστε να μην πεταχτούν τα εμβόλια, εγώ έφυγα από το κέντρο».

Στο θέμα τοποθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Το πλιάτσικο των αρίστων της ΝΔ έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο. Συνεχίζουν πιστά το παράδειγμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του.

Μετά τον γαλάζιο Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου ο οποίος έκλεψε τη σειρά κάποιου συμπολίτη μας έφτασαν στο σημείο να εμβολιάσουν παράτυπα 24 «γαλάζια» στελέχη στη Θεσσαλονίκη με εμβόλια που προορίζονταν για μικρά παιδιά με αναπηρία. Η χυδαιότητα τους έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: libre.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook