Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο 2ο Λύκειο Χανίων – Ακάλυπτες παραμένουν οι ανάγκες των παιδιών

σοβαρές-ελλείψεις-εκπαιδευτικού-προ-1038026

Σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που έχουν προκύψει στις σχολικές μονάδες των Χανίων τόσο της Α΄βαθμιας όσο και της Β΄βαθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα στο 2ο Λύκειο Χανίων, σύμφωνα με τους γονείς των μαθητών υπάρχουν κενά σε καθηγητές μαθηματικών, φιλόλογων, θεολόγων, ξένων γλωσσών καθώς επίσης και σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης.

Διανύοντας τον πρώτο μήνα της νέας σχολικής χρονιάς και βλέποντας πως δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σε επιστολή του προς την διεύθυνση της Β’βαθμιας εκπαίδευσης δηλώνει πως δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε λύση που θα περιλαμβάνει συγχώνευση τμημάτων ή περιορισμό ωρών»

Πιο αναλυτικά:

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Χανίων μετά από συνεννόηση με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας και τη διευθύντρια, διεκδικεί την άμεση κάλυψη των διδακτικών κενών που έχουν προκύψει.

Από το σχολείο μας λείπουν :

  • μαθηματικός για 15 ώρες
  • φιλόλογος για 16 ώρες
  • θεολόγος για 7 ώρες
  • γερμανικής γλώσσας 5 ώρες και γαλλικής γλώσσας 2 ώρες.

Λείπουν επίσης εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης τόσοι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών που έχουν δηλώσει ότι τη χρειάζονται και για όλες τις ώρες, όχι τις μισές.

Σας δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε την μείωση των τμημάτων της Α λυκείου και το στοίβαγμα των παιδιών μας σε τμήματα με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, σε καιρό μάλιστα πανδημίας και αφού έχει λυθεί το πρόβλημα των αιθουσών.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε “λύση” προταθεί που να περιλαμβάνει οποιαδήποτε συγχώνευση τμημάτων, περιορισμό ωρών κλπ.

Τα παιδιά μας έχουν υποστεί δύο χρόνια της παρωδίας που λέγεται τηλεκπαίδευση, τις συνέπειες της οποίας, εκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές, τις βιώνουμε καθημερινά.

Το Υπουργείο Παιδείας με πρωτοφανή αναλγησία, αξιοποιώντας τις συνθήκες εγκλεισμού λόγω πανδημίας, πέρασε κατάπτυστα νομοσχέδια που δυσχεραίνουν τη μόρφωση των παιδιών μας και την πρόσβαση στα ΑΕΙ, όπως είναι η τράπεζα θεμάτων, η ειδική βάση εισαγωγής, η κατηγοριοποίηση των δημόσιων σχολείων μέσω της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων κλπ.

Όσο περνάει από το χέρι μας θα εμποδίσουμε την εφαρμογή οποιουδήποτε μέτρου βάζει φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών μας, και θα συντονίζουμε τη δράση μας με τα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και άλλων κοινωνικών φορέων διεκδικώντας την εκπαίδευση που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας τον 21ο αιώνα.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook