Σωτήρης Τσιόδρας: Στους ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα

σωτήρης-τσιόδρας-στους-ανοιχτούς-χώρ-1015270

Στο ζήτημα της χρήσης της ιατρικής μάσκας από τον υγιή πληθυσμό αναφέρθηκε εκ νέου στην τακτική ενημέρωση του Σαββάτου για τον κορονοϊό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε στη σύσταση των αμερικανικών αρχών προς τους πολίτες των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία θα μπορούν όσοι το επιθυμούν να καλύπτουν το πρόσωπό τους είτε με τη χρήση ιατρικής μάσκας είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσο, όπως μαντήλι ή κασκόλ. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας «πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό άθελά τους».

Αναφερόμενους στους ασυμπτωματικούς ασθενείς ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως τα άτομα αυτά μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αλλά να μην παρουσιάζουν κανένα από τα συμπτώματα. «Αν καλύπτουν το πρόσωπό τους το 40 έως και 90% των μολυσμένων σωματιδίων θα παγιδευτούν στο κάλυμμα αυτό και όταν βγάλουν το μαντήλι ή τη μάσκα τότε ενδέχεται να μεταδώσουν τον ιό μέσα από αυτό».

Για τον λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή χρήση της μάσκας. «Είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής. Οι υγιείς που φορούν μάσκα ενδέχεται να μην τη χρησιμοποιούν σωστά και να μολυνθούν. Ένα τέτοιο κάλυμμα δεν σημαίνει ότι δεν θα τηρούμε την προβλεπόμενη απόσταση.

Γι’ αυτό λέμε ότι στους ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα. Όσον αφορά στους κλειστούς, είναι μια παράμετρος που θα εξετάσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook