SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο Χανίων – Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

sos-εκπέμπει-το-νοσοκομείο-χανίων-τι-θα-1496732

Τελικά υπάρχει ελπίδα για το Νοσοκομείο;

Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο στο zarpanews.gr  έφταναν οι πρώτες πληροφορίες και καταγγελίες για το Νοσοκομείο Χανίων, η  διαχείρισή τους κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν για μας.

Πώς να αναδείξεις τα κακώς κείμενα, να ασκήσεις δημοσιογραφική κριτική, να επισημάνεις την ανάγκη να δοθούν λύσεις άμεσα, χωρίς να προσβάλεις τους γιατρούς και το προσωπικό που καταθέτουν ψυχή και σώμα για να το κρατήσουν όρθιο;

Πώς να μην μπουν στο κάδρο πρόσωπα, όταν οι ευθύνες είναι προσωπικές;

Γιατί το κάθε Νοσοκομείο διοικείται από έναν διορισμένο – τεχνοκράτη στην περίπτωση την δικιά μας – που έχει την απόλυτη ευθύνη για την οργάνωση των κλινικών, την κατανομή του προσωπικού, την λειτουργία των τμημάτων…

Πέρα από ιδεολογικές προσεγγίσεις, κεντρικές πολιτικές και γενικές συζητήσεις, η ευθύνη από την πρώτη στιγμή είχε όνομα και επώνυμο…

Και πράγματι οι ανησυχίες μας, εδώ στο zarpanews.gr, ήταν βάσιμες. Αντί ο διοικητής να κάνει διορθωτικές κινήσεις, έβγαλε «πρόθυμους» εργαζόμενους «μπροστά», με δηλώσεις και συνεντεύξεις που τον «λιβάνιζαν»,  κινητοποίησε ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικών φίλων, αναζήτησε ανίερες συμμαχίες με πάντα πρόθυμα ΜΜΕ  – που κινούνται από προσωπικές αντιπάθειες και εμπάθειες και έχουν χάσει προ πολλού επαφή με την κοινωνία – και ΟΛΟΙ αυτοί μαζί, να προσπαθούν να πείσουν την Χανιώτικη κοινωνία ότι στο Νοσοκομείο Χανιών, είναι όλα καλά…

Συνεχίσαμε τον δύσκολο δρόμο μόνοι μας,  με έρευνα, ρεπορτάζ, δημοσιεύματα…

Πάντα με δύναμη το δίκιο μας και με τους δεκάδες χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες μας…

Πέντε μήνες μετά, δυστυχώς η «επιβεβαίωση» είναι πικρή…

Βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι συστρατεύονται με γιατρούς, διευθυντές, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, μαίες, καθαρίστριες. Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή μετά από ερώτηση Πολάκη, έστω και καθυστερημένα.

Οι άνθρωποι του Νοσοκομείου εκπέμπουν SOS, μιλούν ανοιχτά πλέον για τις συνθήκες που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση, για τα λάθη στην οργάνωση κυρίως των ΤΕΠ, που συμπαρασύρουν στη διάλυση όλες τις κλινικές, την υποστελέχωση που προέκυψε όχι σαν φυσικό φαινόμενο αλλά επειδή ένα συγκεκριμένο πρόσωπο δεν φρόντισε να διεκδικήσει αναπλήρωση θέσεων γιατρών που έβγαιναν στην σύνταξη.

Για δύο ράμματα κατέβηκε στα ΤΕΠ όπως είπε, διευθυντής της α’ χειρουργικής. Στην β’ παθολογική, μένουν για ιατρεία μετά από 24ωρη εφημερία οι γιατροί. Στο ογκολογικό παρακολουθούν μόνο νέους ασθενείς, μετά το 6μηνο παρακολούθηση τέλος. Η πνευμονολογική δεν υπάρχει εδώ και δύο χρόνια και οι πνευμονολόγοι ασχολούνται μόνο με τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα ο διοικητής δίνει συνεντεύξεις και δηλώνει πως «οι Χανιώτες πρέπει να ‘ναι περήφανοι για το Νοσοκομείο».

Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Χανίων και συμμετείχαν όλοι οι δήμοι του νομού, ακούσαμε  ανθρώπους από άλλη αφετηρία, με εντελώς αντίθετες ιδεολογικές τοποθετήσεις και πολιτικές προτιμήσεις να εκφράζουν κοινή αγωνία, να στέλνουν ένα κοινό μήνυμα: «Σώστε το νοσοκομείο μας!»

Τους ακούει κανείς;

Η μέχρι τώρα πορεία των βουλευτών δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Ατομικές επαφές, αποσπασματικές, μεμονωμένες, δείχνουν πως η κατάσταση δεν έχει γίνει αντιληπτή. Φαίνεται όλοι να βολευόντουσαν για να βρει κρεβάτι «ο δικός τους» – και για τους υπόλοιπους, βλέπουμε…

Εν κατακλείδι, για να υπάρξει ελπίδα για το Νοσοκομείο, ένας δρόμος μόνο υπάρχει: Της συστράτευσης όλων των φορέων, από κοινού, με μόνο γνώμονα το καλό του ιδρύματος, την σωτηρία του έστω και την ύστατη ώρα.

Με προσωπικούς χειρισμούς του Πρωθυπουργού…

Και με νέο πρόσωπο στο τιμόνι…

ΖΑΡΠ…

4 thoughts on “SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο Χανίων – Τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

  1. Μια μικρή σημείωση γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται, πριν την ερώτηση Πολάκη είχε προηγηθεί μάλλον είχαν προηγηθεί επερωτήσεις από τον βουλευτή του ΚΚΕ κο Συντιχάκη. Βεβαίως αυτό που πάντα δίνει την πραγματική ώθηση στο να αλλάξουν καταστάσεις είναι ο αγώνας των εργαζομένων και η υπαρκτή αφύπνιση συνειδήσεων στην χανιώτικη κοινωνία. Σίγουρα βοήθησε και η δημοσιογραφική έρευνα. Δήμαρχοι και βουλευτές άργησαν να ενεργοποιηθούν,ασυγχώρητο, ούτως ή άλλως ιδεολογικά δεν πιστεύουν σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας που να συνάδει με την εποχή μας. Η ενίσχυση των κλινικών ψηφιζόταν με προθυμία την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία κατέρρεαν. Οι απλοί άνθρωποι να μη φάνε προεκλογικά το δήθεν όψιμο ενδιαφέρον…

  2. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    Ο ΚΑΘΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ Ν.Π.Δ.Δ.) ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
    Ο ΚΑ-ΚΟΥΛΗΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΡΥΨΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ (ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΤΟΥ) ΟΤΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ «ΛΙΓΟΤΕΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ» ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

    ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ LINK:
    https://www.skai.gr/news/world/to-programma-tis-nd-gia-tin-ygeia-parousiase-o-kyriakos-mitsotakis-v
    ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ LINK ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑ-ΚΟΥΛΗ ΤΟ 2019 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ:
    «Σήμερα μόνο κατ’ ευφημισμό μιλάμε για Δημόσιο Σύστημα Υγείας όταν το 34% της συνολικής δαπάνης προέρχεται από την τσέπη των πολιτών και όταν οι Έλληνες δαπανούν το 8% του εισοδήματος τους έναντι 2% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.
    Η δαπάνη για μία σοβαρή πάθηση ξεπερνά το 50% και μπορεί να φθάσει στο 100% του εισοδήματος των πολιτών.
    Τρία είναι τα κλειδιά για την βελτίωση των υπηρεσιών ανέφερε, ηλεκτρονική διακυβέρνηση με διαφάνεια, αξιολόγηση και λογοδοσία, ώστε να ξέρουμε που κατευθύνονται οι φόροι. Υπογράμμισε ότι «προωθούμε χωρίς προκαταλήψεις τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα στον τομέα των ιατρικών πράξεων, αλλά δίχως επιβάρυνση του πολίτη.
    Γιατί πρέπει το κράτος να αγοράζει μαγνητικούς τομογράφους; αναρωτήθηκε, όταν μπορεί να αγοράζει τις υπηρεσίες σε καλύτερη τιμή και ποιότητα, και πρόσθεσε ότι αυτό έγινε στη Σουηδία…»

    ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟ (ΚΙΚΙΛΙΑ) ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
    Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΓΩΣΕ ΛΟΓΩ COVID ΚΑΘΩΣ ΤΟΝ ΚΑ-ΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ .
    ΟΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΠΑΠΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΡΕΘΕΜΝΟΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ.
    Υ.Γ.: ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ NOMIZEΙΣ ΦΙΛΕ ΠΑΠΠΑ ΟΤΙ Ο ΚΑ-ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ (ΩΣ ΧΩΡΙΑΝΑΚΙ ΜΑΣ ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

  3. Το εχω ξαναγραψει, η υγεία είναι ο επόμενος τομέας για πλήρη ιδιωτικοποίηση οπως και η κοινωνική ασφαλιση. Λίγο πριν έχει αφεθεί στην παρακμή και απαξίωση. Το ίδιο συνέβη με αερομεταφορές , τηλεπικοινωνίες – ίντερνετ , ενέργεια , το ίδιο γίνεται και με το νερό σιγά σιγά (δείτε πρόσφατες εξαγγελίες στον νομό μας για φράγμα με εκμετάλλευση από τον ιδιώτη). Αντρεξτε στα παραπανω τι λογαριασμους πληρωνουμε για αυτα. Έτσι από τον ωχαδερφισμό και γραψαρχιδισμο των συνδικαλιστών των δημοσίων οργανισμών πέφτουμε στα νύχια των ολιγοπωλίων ημετέρων και σκληρών καρτέλ. Δεν έχει σωσμό ο τόπος αγαπητοί, αλλοίμονο τα κοπέλια μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook