«SOS» για τη φαρμακευτική περίθαλψη: Καταρρέει υπό το βάρος χρεών δύο δισ. ευρώ!

sos-για-τη-φαρμακευτική-περίθαλψη-κατ-243191

farmaka-leftaΕκτός ελέγχου βρίσκονται τα χρέη του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ προς τους φορείς του φαρμάκου.

Φαρμακοποιοί, φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες έχουν λαμβάνειν από την πολιτεία δύο δισ. ευρώ για φάρμακα που διέθεσαν από το προηγούμενο έτος στους ασφαλισμένους μέσω του συστήματος υγείας.

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας (ΣΦΕΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκών (ΠΣΦ), της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακαποθηκών Ελλάδας (ΟΣΦΕ) και του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ελλάδας (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ) με ανακοίνωσή τους τονίζουν για μια ακόμη φορά πως ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης είναι ορατός μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Η στάση εμπορίου στην αγορά φαρμάκου θα πραγματοποιηθεί άμεσα, αν ο ΕΟΠΥΥ δεν αποκτήσει την ελάχιστη βιώσιμη ρευστότητα, για να την διοχετεύσει στους παρόχους» υπογραμμίζουν οι φορείς που εμπλέκονται στην αλυσίδα τροφοδοσίας του φαρμάκου.

Δηλώνουν ότι αντιλαμβάνονται την κρίσιμη συγκυρία και στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, όμως επισημαίνουν ότι οι οικονομικές αντοχές όλων έχουν εξαντληθεί και γι’ αυτό ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook