Σορμπέ νεκταρίνι αρωματισμένο με ρούμι

σορμπέ-νεκταρίνι-αρωματισμένο-με-ρού-911473

Μια συνταγή με μόλις τέσσερα υλικά για δροσιστικό σορμπέ με απολαυστικό νεκταρίνι.

Αποτελεί αγαπημένη επιλογή πολλών, που το προτιμούν έναντι του παγωτού. Το σορμπέ δεν είναι στη βάση του τίποτα περισσότερο από μια πούλπα φρέσκου φρούτου, αναμεμειγμένη με ζάχαρη. Στην πραγματικότητα, η ζάχαρη προστίθεται ως ένα σιρόπι.

Μπορεί η ζάχαρη να μην είναι η επιτομή της «σωστής διατροφής», ωστόσο σε μια συνταγή για σορμπέ δεν είναι απαραίτητη μόνο για την σωστή γλυκύτητα – ένα φρούτο, όσο γλυκό και αν είναι χάνει την έντασή του όταν παγώσει – αλλά και την κατάλληλη υφή. Βλέπετε, χωρίς ζάχαρη, το φρούτο θα αποκτήσει ενοχλητικούς κρυστάλλους, ενώ αν το σιρόπι είναι περισσότερο, τότε θα παραμείνει υδαρές.

Υλικά

4 μεγάλα, ώριμα νεκταρίνια (περίπου 1 κιλό)

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη

1/4 του φλιτζανιού χυμό από φρέσκο λεμόνι (μισό λεμόνι περίπου)

2 κ.σ. ρούμι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο πάγο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με ένα φλιτζάνι νερό να ζεσταθεί και να λιώσει για περίπου 10’ λεπτά

Μεταφέρουμε το σιρόπι σε μεταλλικό σκεύος και το βυθίζουμε στον πάγο να κρυώσει, αναδεύοντας περιστασιακά ώσπου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου

Καθαρίζουμε τη φλούδα και κόβουμε τα νεκταρίνια σε φέτες. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιούμε. Αν υπάρχει η δυνατότητα, προσθέτουμε το σιρόπι σαν «κορδόνι» ενώ ανακατεύεται η πούλπα νεκταρίνι. Συμπληρώνουμε και το χυμό λεμόνι και το ρούμι.

Βάζουμε σε παγωτομηχανή να παγώσει, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή και στη συνέχεια αποθηκεύουμε στο ψυγείο

TIP: Σε περίπτωση που δεν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία: Κόβουμε το νεκταρίνι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

Ακολουθούμε την διαδικασία ενσωμάτωσης στον επεξεργαστή τροφίμων, όλων των υλικών όπως παραπάνω και σερβίρουμε το σορμπέ αμέσως.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook