Σοκολατοψωμάκια: Το απόλυτο σνακ για τη δουλειά ή το ταξίδι

Πάντα είναι καλύτερο να παρασκευάζουμε μόνοι μας το σνακ που θέλουμε να απολαύσουμε για να ελέγχουμε οι ίδιοι την ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιήσουμε.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για σοκολατοψωμάκια και ξετρελαθήκαμε. Στην ουσία, πρόκειται για ατομικά τσουρεκάκια με σοκολάτα. Μπορείς να τα πάρεις μαζί σου στη δουλειά, ακόμη και στο ταξίδι ή στον δρόμο, για να τσιμπάς μέχρι να φτάσεις!

Ένα σοκολατοψωμάκι για πρωινό ή σαν σνακ μαζί με τον καφέ είναι ό,τι πρέπει!

Υλικά

2 φακελάκια ξερή μαγιά
300 γρ. χλιαρό νερό
270 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
5 γρ. μαχλέπι
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 2 φακελάκια μαγιά, τα 300 γρ. χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το αυγό, την ζάχαρη, το μαχλέπι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και μία πρέζα αλάτι.

Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Προσθέτουμε την σοκολάτα και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Πλάθουμε μπαλάκια των 100 γρ. (βγαίνουν 20) και αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.

Αλείφουμε με τον κρόκο ανακατεμένο με 1 κ.σ ζάχαρη και 2 κ.σ νερό.

Ψήνουμε στους 200C στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

bovary.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ