Σοκολατόπιτα σιροπιαστη
Σοκολατόπιτα ευκολη σιροπιαστη στην κατσαρόλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Σοκολατόπιτα με σιρόπι φανταστική. Γίνεται στην κατσαρόλα χωρίς μίξερ!
Από αυτά τα πανεύκολα γλυκά, με τα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι. Κοστίζει ελάχιστα, γίνεται στο πεντάλεπτο και τρώγεται αμέσως!
της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Έτοιμο σε 25′
Υλικά για 8 μερίδες
250 γρ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βραστό νερό
3/4 φλ. κακάο σκόνη
1/4 φλ. κονιάκ
1 βανίλια
1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
2 πρέζα/ες αλάτι
Εκτέλεση
Πρώτα λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και 1 φλ. βραστό νερό.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ.
Κρατάμε 1 φλ. γεμάτο από το σοκολατένιο υγρό για το τέλος.
Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ.
Τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο υγρό της κατσαρόλας.
Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε.
Σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό ή περιχύστε με λίγη κρέμα.