Σοκολατόπιτα με άρωμα μανταρινιού και βάση από μπάρες

σοκολατόπιτα-με-άρωμα-μανταρινιού-κα-1614290

Ο Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει μια λαχταριστή σοκολατόπιτα με βάση από σοκολατένιες μπάρες και βελούδινη κρέμα. Το αρωμάτισμα με μανταρίνι την απογειώνει.

Υλικά

220γρ. μπάρες με σοκολάτα

750ml γάλα αγελαδινό ή ρυζιού

200γρ. μέλι

φλούδες από 3 μανταρίνια

2 μεσαία αβγά

40γρ. κορν φλάουρ

100γρ. κουβερτούρα

4 μικρά φύλλα ζελατίνης (μουλιασμένα σε παγωμένο νερό)

Διαδικασία

Βάζετε τις μπάρες σε ένα πλαστικό ή γυάλινο μπολ και ζεσταίνετε για 40-60 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Με μία πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής αναμιγνύετε καλά τις μαλακές πλέον μπάρες έτσι ώστε η σοκολάτα στη βάση τους να ανακατευθεί καλά με τα δημητριακά.

Ρίχνετε το μίγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα 24-26 εκ., στην οποία έχετε βάλει μια λαδόκολλα και με τη σπάτουλα ζαχαροπλαστικής απλώνετε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, με τη βάση ενός λείου ποτηριού πιέζετε το μίγμα, έτσι ώστε να αφαιρέσετε τον περιττό αέρα και να στρωθεί ακόμα καλύτερα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά.

Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, το μέλι και τις φλούδες των μανταρινιών και τα ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Παράλληλα, σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνετε τα αβγά και το κόρν φλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις το γάλα αρχίσει να αχνίζει, αφαιρείτε από την κατσαρόλα τις φλούδες μανταρινιών και το ρίχνετε με μια κουτάλα σιγά σιγά στο μπολ με τα αβγά έτσι ώστε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία τους χωρίς όμως να μαγειρευτούν.

Προσθέτετε το μίγμα στο κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύετε έντονα με τον αβγοδάρτη μέχρι να το φέρετε σε σημείο βρασμού. Tο μίγμα θα αρχίσει να πήζει.

Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε την κουβερτούρα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Τέλος, στύβετε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχενετε στην κατσαρόλα.

Βγάζετε από το ψυγείο την αποσπώμενη φόρμα και αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση με τις μπάρες. Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να δέσει. Ξεφορμάρετε και απολαμβάνετε.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook