Σοκολατένιο μπανάνα κέικ

σοκολατένιο-μπανάνα-κέικ-1110036

Ένα από τα πιο νόστιμα κέικ με μπανάνα και σοκολάτα που θα δοκιμάσετε! Ειδικά τα παιδιά θα ξετρελαθούν!

Υλικά Συνταγής

1 + 3/4 φλ. σπορέλαιο

3/4 φλ. ζάχαρη

2 αυγά

2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1/2 φλ. γάλα φρέσκο

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι

1½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής

4 ώριμες μπανάνες

1 βανίλια

1 + 3/4 φλ. καρυδόψιχα αλεσμένη

1 πρέζα αλάτι

1/2 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Για την κρέμα σοκολάτας

2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη

1/3 φλ. νερό

1/2 φλ. ζάχαρη

1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη

1/3 φλ. κακάο

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Για το σοκολατένιο μπανάνα κέικ, πρώτα καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ. Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 3΄-4΄, να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα.

Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Μόλις ενωθεί το μείγμα, προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Την αλευρώνουμε επίσης πολύ καλά και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύριΓ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα.

Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό, είναι ψημένο. Το αφήνουμε 10΄ να σταθεί στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολάτας

Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το αλάτι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε να λιώσουν (χωρίς να βράσουν). Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν. Θα μοιάζει με υγρή κρέμα σοκολάτας. Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αλείφουμε γύρω γύρω το κέικ και γαρνίρουμε με φέτες μπανάνας.

Extra Tips

Όταν βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ αφήνουμε το σκεύος 1΄-2΄ στην κατάψυξη να παγώσει το βούτυρο. Έπειτα αλευρώνουμε και τινάζουμε. Έτσι, το σκεύος θα κάνει ένα φιλμ που θα προστατεύει το γλυκό και το βούτυρο της φόρμας δεν θα ρουφήξει πολύ αλεύρι για να το βαρύνει. 

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook