Σοκολατένιο κέικ καρότου

σοκολατένιο-κέικ-καρότου-1243820

Κέικ καρότου με σοκολάτα. Το πιο νόστιμο, αφράτο και εύκολο που έχετε δοκιμάσει. Δεν θα μείνει ψίχουλο!

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 0:45’ΕύκοληΜερίδες: 10

Υλικά Συνταγής

1 φλ. ψιλοτριμμένο καρότο

1/2 φλ. κακάο

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γλ. σόδα

2 πρέζες αλάτι

150 γραμ. βούτυρο

1½ φλ. ακατέργαστη ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

2 βανίλιες

1 φλ. γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας

120 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

60 γραμ. βούτυρο σε κομματάκια

1 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση

Για το κέικ καρότου με σοκολάτα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε φόρμα για κέικ με τρύπα στην μέση.

Κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.

Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να κρεμώσουν. Ένα-ένα ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες. Προσθέτουμε εναλλάξ τα κοσκινισμένα υλικά και το γάλα. Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50′ μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για το γλάσο σοκολάτας

Λιώνουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι. Αποσύρουμε μόλις λιώσει. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, με κουτάλι περιχύνουμε το κέικ καρότου με το γλάσο σοκολάτας.

argiro.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook