Σοκολατένιες μπάλες

Εύκολη συνταγή για το αγαπημένο γλύκισμα

Υλικά για 4-6 άτομα
225 γραμμάρια γλυκόπικρη κουβερτούρα
225 γραμμάρια κουβερτούρα bitter 60% κακάο
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
225 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος ή κακάο για την επικάλυψη
θαλασσινό αλάτι προαιρετικά

Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί ζεσταίνετε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.

Καλύπτετε το μείγμα με μια μεμβράνη και το αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ. Μόλις παγώσει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο-λίγο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια.

Συγχρόνως λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη. Τότε τα βουτάμε στη σοκολάτα γάλακτος ή στο κακάο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Ακατόρθωτη η ανοσία της αγέλης μέχρι το φθινόπωρο!
Επόμενο άρθροΝέος γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό ανηλίκων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ