Σοκολατένια μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας

σοκολατένια-μπισκότα-με-σταγόνες-σοκ-1531329

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μερίδες: 30

Έτοιμο σε 20 λεπτά

Υλικά

180 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

150 γραμ. καστανή ζάχαρη

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

225 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)

30 γραμ. κακάο

1 πρέζα αλάτι

1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

150 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες (ή κομματάκια κουβερτούρας)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα σοκολατένια μπισκότα κοσκινίζοντας το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.

Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα, για να ακουμπήσουμε τα σοκολατένια μπισκότα.

Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα.

Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα γιατί απλώνουν πολύ. Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω.

Για το ψήσιμο

Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά.

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει.

Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook