Σοκολατάκια καρδιές
Του Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 130 γρ. πραλίνα φράουλα του Άκη
- 50 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- 10 γρ. βρώσιμη χρυσόσκονη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε την πραλίνα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε 2 φόρμες σιλικόνης για σοκολατάκια καρδιά.
- Χτυπάμε ελαφρά τις φόρμες στον πάγκο εργασίας μας για να ισιώσει η επιφάνειά τους και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε και βουτάμε ένα ένα τα σοκολατάκια σε μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα. Η κουβερτούρα θέλουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφήνουμε σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθούν.
- Κόβουμε περιμετρικά τη σοκολάτα που περισσεύει, απλώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και στολίζουμε με τη βρώσιμη χρυσόσκονη.
- Σερβίρουμε. Διατηρούνται στο ψυγείο.