Σοκάρουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες – Η Κρήτη στην κορυφή της μαύρης λίστας

σοκάρουν-τα-στοιχεία-για-τις-αυτοκτον-63719

Θλίψη προκαλούν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στη χώρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών της οργάνωσης «Κλίμακα», καθώς από την αρχή του έτους ο αριθμός τους ανέρχεται τουλάχιστον σε 530.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η οργάνωση, ο Νοέμβριος σημείωσε «μαύρο ρεκόρ», καταγράφοντας τον υψηλότερο αριθμό αυτοκτονιών, συγκριτικά με τα στοιχεία για τον ίδιο μήνα τα προηγούμενα χρόνια.

Στην πλειοψηφία τους οι αυτόχειρες είναι άνδρες με ποσοστό 82% και ακολουθούν οι γυναίκες με ποσοστό 18%. Αναφορικά με το ηλικιακό φάσμα, στην πλειοψηφία τους οι αυτόχειρες συγκαταλέγονται στις ηλικίες 40-59 και έπονται οι ηλικίες 30-34 και 65-69.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Κλίμακα», το Νοέμβριο η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας ήταν η πτώση, με ποσοστό 23%, ενώ ακολουθούν ο απαγχονισμός και ο αυτοπυροβολισμός.

Κρήτη και Πελοπόννησος στην κορυφή της μαύρης λίστας

Σε επίπεδο γεωγραφικών περιφερειών, ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκτονιών έλαβε χώρα στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ οι περισσότερες αυτοχειρίες συνέβησαν εντός της οικείας τα ξημερώματα.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου που έχουν καταγραφεί, από την αρχή του έτους, τουλάχιστον 18 θάνατοι έχουν σημειωθεί σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας και πιο συγκεκριμένα, 10 σε καταστήματα κράτησης, 8 εντός μονάδων Υγείας και 2 εντός στρατοπέδων.

Σημειώνεται τέλος, πως ο καταγεγραμμένος αριθμός των αποπειρών αυτοκτονίας δεν αντιπροσωπεύει τις συνολικές διαστάσεις του ζητήματος, καθώς υπολογίζεται ότι για κάθε αυτοκτονία σημειώνονται τουλάχιστον 15 με 25 μη θανατηφόρες απόπειρες.

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook