Σοκαριστική αύξηση του ιικού φορτίου κορονοϊού στα λύματα των Χανίων – 154% σε μία μόλις εβδομάδα

σοκαριστική-αύξηση-του-ιικού-φορτίου-1185963

Θλιβερή επιβεβαίωση για το κλίμα των τελευταίων ημερών από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα που αφορούν την περίοδο από 22 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 στα Χανιά.

Χαρακτηριστικό το γεγονός οτι η αύξηση στα Χανιά έφτασε το +154%.

Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τις υπόλοιπες πόλεις:

Αττική – 3%

Θεσσαλονίκη +10%

Λάρισα +66%

Βόλος +218%

Ηράκλειο +199%

Ρέθυμνο +337%

Άγιος Νικόλαος +2%

Πάτρα +15%

Την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου 2021 παρατηρούνται αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου 2021 στο ιϊκό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ πλην της Περιφέρειας Αττικής.

Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +66% στη Λάρισα έως και +337% στο Ρέθυμνο Κρήτης. Η συγκέντρωση του ιϊκού φορτίου στα λύματα του Αγίου Νικολάου Κρήτης (+2%) παραμένει ουσιαστικά σταθερή. Οριακές κρίνονται, επίσης, οι αυξήσεις που παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη (+10%) και στην Πάτρα (+15%), οι οποίες εμπίπτουν μέσα στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας. Η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει σταθεροποίηση της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα (-3%) για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με το ιϊκό φορτίο σε αυτά να παραμένει σταθερά υψηλό.

Σημειώνεται οτι οι παραπάνω τάσεις έχουν υπολογιστεί με βάση τις τιμές του ιϊκού φορτίου, κανονικοποιημένες ως προς τον ισοδύναμο πληθυσμό των περιοχών. O ισοδύναμος πληθυσμός υπολογίζεται με βάση το ρυπαντικό φορτίο που καταλήγει στην εκάστοτε εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων σε διάρκεια 24 ωρών και τυπικών τιμών παραγωγής ρυπαντικού φορτίου ανά άτομο ανά ημέρα.

11 thoughts on “Σοκαριστική αύξηση του ιικού φορτίου κορονοϊού στα λύματα των Χανίων – 154% σε μία μόλις εβδομάδα

  1. Σοκαριστικότατη! Πως άλλωστε θα δικαιολογήσει ο le pettite νέο σκληρό lockdown μεσούσις του ήδη υπάρχοντος;
    Πλησιάζοντας το Πάσχα να δείτε τι μεγάλη αύξηση θα έχουμε, τυχαία πάντα. Να συνηθίζουμε σιγά σιγά το μέσα και τον έλεγχο των μετακινήσεων.

    1. Κατσε ρε φιλε.. Αρχικα την Ανοιξη υπηρχε το επιχειρημα οτι ολα ειναι ψεμα και αν ξερετε κανενα που να νοσησε. Πλεον καταριφθηκε!
      Δευτερον τελευταια παιζει το αλλο τρελο επιχειρημα οτι τρεξτε να κανετε τεστ για να ανεβαινουν τα κρουσματα. Βεβαια μεχρι και την προηγουμενη βδομαδα τα Χανια περεμεναν καθαρα και ειδικα στα ραπιντ τεστ δεν εβγαινε ουτε ενα θετικο.
      Προφανως ομως το Ρεθυμνο και το Ηρακλειο βραζει οπως λενε απο τις πολεις μεχρι τα χωρια. Η μετακινηση μεταξυ των νομων γινεται συνεχεια αφου σοβαρος ελεγχος δεν υπαρχει.
      Και το κυριοτερο! Αυτες τις μερες τα Χανια σας θυμιζουν οτι ζουμε πανδημια ή οτι εχουμε περιοριστικα μετρα; Τιγκα κοσμος στους δρομους στα μαγαζια που απλα στελνει ενα χαζομηνυμα! Μεχρι και τα βραδια οι δρομοι εχουν καποια κινηση!
      Ειναι ξεκαθαρα στο χερι μας αμα προσεχουμε να τελειωνουμε μια και εξω. Αλλωστε βλεπεις στα Χανια κυκλοφορουσες ελευθερος στο Ρεθυμνο και στην Πατρα ηταν ολα ζορικα. Αλλα μην ξεχνατε οτι θα δουμε ασχημες εικονες τις επομενες μερες απο τα νοσοκομεια της Αθηνας!

        1. Θετεις επιχειρηματα. Φαινεται οτι εισαι καλλιεργημενος και σπουδαγμενος!
          Κατι ζωα σαν και σενα καλυτερα να κοιμουνται παρα να μιλανε! Οποτε κοιμησου.
          Αμορφωτα ανθρωπακια που ζειτε σε εναν αλλο κοσμο.
          Και αυτο που σας κανει ακομα πιο ηλιθιους ειναι οτι ναι μεν δεν τα πιστευτε ολα αυτα, αλλα μια χαρα τα δεχεστε ετσι; Γιατι δεν εχω δει καμια αντιδραση περα απο τα βελασματα που κανετε στα σχολια.

  2. Greek Statistics. Μη δίνετε σημασία. Θέλουν χρεωκοπία της πραγματικής οικονομίας. Μετά από 2 χρεωκοπίες του Κράτους σειρά έχει ο λαός

    1. Αρχικα τι εννοεις χρεωκοπια τους Κρατους; Ειναι ντροπη να λες οτι στην κριση δεν χρεοκοπησε κοσμος, οταν εκτοξευτηκε η ανεργια και το ποσοστο των ανθρωπων που ζουν κατω απο το οριο της φτωχειας.
      Αλλα ποιον ακριβως συμφερει μια χρεωκοπια της παγκοσμιας οικονομιας; Οταν δεχονται τεραστιο πληγμα και οι εταιρειες κολλοσοι κατι που δε συνεβει με τετοιο ρυθμο στην προηγουμενη οικον. κριση. Βλεπες πετρελαικες, βλεπε αεροπορικες, βλεπε τα παντα…
      Στην προηγουμενη κριση επρεπε να καλυφθουν και να σωθουν οι τραπεζες. Τωρα; Ποιος ακριβως κερδιζει; Και τι αποσκοπει μια χρεοκοπια; Καθως σε καμια μακροοικονομικη αναλυση δεν στηριζετε η θεωρια σου!

        1. Σχεδον ολοι χανουμε. Προφανως και οι φαρμακοβιομηχανιες πχ κερδιζουν. Αλλα μεχρι και στον πολεμο ισχυει αυτο.
          Το θεμα ειναι οτι εμεις πληρωνουμε και θα ξαναπληρωσουμε τα σπασμενα. Μακαρι απλα να χαναμε κατι, αλλα εδω και χανουμε και καλουμαστε (για την ακριβεια θα κληθουμε) να συμπληρωσουμε και να διορθωσουμε τη χασουρα.

  3. Σε ετουτον τον ευλογημενο τοπο ο κορονοιος ηρθε για διακοπες και οχι για να μολυνει. Θα μεινει λιγες μερες να ξεκουραστει και μετα θα επιστρεψει στη γουχαν.

    1. mpoyhahahahahhahahaa

      αντε γεια μας!! με ρεγουλα ομως να μεινει και για τις «επομενες 15 μερες ειναι κρισιμες»! χαχαχαχχαχα

      αααα και οπως ειπαμε….. βραζει ο τοπος σκατ…..εεεε…. κρουσματα….

  4. Αφού τελείωσαν οι εικόνες με τα βίντεο με τα φέρετρα από την Ιταλία, αφού τελείωσαν οι εικόνες από τις εντατικές στην Ισπανία, ο κόσμος σταμάτησε να τρομοκρατείται. Τώρα έχουμε κρούσματα αλλά δεν έχουμε θανάτους. Ο κόσμος δεν τρομοκρατείται δεν έπιασε ούτε αυτό. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μας τρομάξουν με το ιικο φορτίο στα σκ@τα!
    Ε λοιπόν ΟΧΙ! ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ! τέλος ο Κούλης και ο κάθε Χαρδαλιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook