Σοκαριστικές στιγμές στην Ινδία: Ρινόκερος καταδιώκει τζιπ με έντρομους τουρίστες

σοκαριστικές-στιγμές-στην-ινδία-ρινό-1605168

Έντρομοι τουρίστες που έκαναν σαφάρι στην Ινδία τρέχουν με το τζιπ να σωθούν από ρινόκερο που τους καταδιώκει. Το βίντεο, που γυρίστηκε πριν από λίγες ημέρες απεικονίζει ένα ρινόκερο με ένα τεράστιο κέρατο να κυνηγάει όπως φαίνεται μία ομάδα τουριστών στο Εθνικό Πάρκο Manas στην πολιτεία Assam.

Το τεράστιο θηλαστικό, που μπορεί να τρέξει με ταχύτητα άνω των 55 χλμ. την ώρα, καταδίωξε το όχημα για απόσταση μεγαλύτερη από 1,5 χλμ. Στο βίντεο φαίνονται οι τουρίστες να κάθονται στο πίσω μέρος του τζιπ, χωρίς κάποιο προστατευτικό ανάμεσα σε εκείνους και το μαινόμενο ζώο.

Οι τουρίστες ακούγονται να ουρλιάζουν στον οδηγό να πάει πιο γρήγορα καθώς ο ρινόκερος βρίσκεται σε απόσταση λίγων εκατοστών από το αυτοκίνητο. Καθώς προχωρά το βίντεο, φαίνεται ο ρινόκερος να φτάνει μέχρι τα ελαστικά του τζιπ.

Οι τουρίστες έφτασαν τελικά με ασφάλεια, όπου και ανακάλυψαν σημάδια από τα δόντια του ζώου στο πίσω ελαστικό του αυτοκινήτου. Μετά την επαφή με το όχημα το ζώο διέφυγε αμέσως προς τα χωράφια.

Οι αρχές υποπτεύονται ότι η επαφή μπορεί να τραυμάτισε το ζώο και αυτό να το ανάγκασε να υποχωρήσει, όπως ανέφερε το The Free Press Journal. Τέτοιες καταδιώξεις είναι σπάνιες και οι ρινόκεροι συνήθως γίνονται επιθετικοί μόνο εάν προκληθούν ή εάν αντιληφθούν μια απειλή, σύμφωνα με το Διεθνές Ταμείο για την Προστασία των Ζώων.

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook