Σοκαριστικές καταγγελίες – Δικαστής κατηγορεί εφέτη ότι τη βίασε και μετά ζητούσε και… φωτογραφίες

Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες γυναικών για απόπειρες βιασμών, σωρεία σεξουαλικών παρενοχλήσων και επιθέσεων, εκβιασμών, εξευτελιστικών συμπεριφορών και όχι μόνο, αλλά και για ένα βιασμό εν ενεργεία πρωτοδίκου που είδαν το φως της δημοσιότητας οδήγησαν σε παραίτηση τον πρόεδρο της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και πρώην πρόεδρο Εφετών των Διοικητικών Δικαστηρίων Φώτιο Κατσίγιαννη. Η παραίτησή του είναι η πρώτη στο δικαστικό #metoo.

Ηδη, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει επιληφθεί της προκαταρκτικής έρευνας η εισαγγελέας Χάιδω Ζουγρή και έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις. Η κυρία Ζουγρή, την οποία οι συνάδελφοί της αποκαλούν «Ντι Πιέτρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών», έχει ήδη καλέσει μερικά από τα πρόσωπα που αναφέρονται στις καταγγελίες των γυναικών και φερόμενων θυμάτων του πρώην προέδρου Εφετών, τα οποία και κατέθεσαν. Από τις καταθέσεις αυτές ανοίγει ο κύκλος των προσώπων τα οποία θα κληθούν για καταθέσεις.

Η ημέρα του βιασμού

Η εν ενεργεία δικαστική λειτουργός ανέφερε ότι ο βιασμός της έγινε όταν ήταν ακόμη στην ΕΣΔΙ και κατά συνέπεια το αδίκημα δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή, καθώς είναι σε βαθμό κακουργήματος. Σημειώνει μάλιστα ότι επειδή πρόβαλε αντίσταση προκειμένου να μην ολοκληρώσει ο πρώην πρόεδρος τις ερωτικές επιθυμίες του εντός του ξενοδοχείου, εκείνος αντέδρασε επειδή θα έληγε η ισχύς του βοηθητικού φαρμάκου σεξουαλικής διέγερσης που είχε λάβει για να καταφέρει να ολοκληρώσει αυτό που ήδη είχε προγραμματίσει.

Η πρωτοδίκης περιγράφει ως εξής τις τραγικές στιγμές του βιασμού της: «Συναντήθηκα μαζί του για γεύμα μία φορά μεσημέρι και αναγκάστηκα μία ακόμη φορά να δεχθώ πρόσκλησή του σε δείπνο, στην Εκάλη, και συγκεκριμένα κοντά στα σπίτια και των δυο μας. Σε όλη τη διάρκεια του δείπνου ήταν πολύ αποθρασυμένος, επέμενε να μου βάζει να πίνω συνέχεια, με κοιτούσε σαν σεξουαλικό αρπακτικό, κάνοντάς με να νιώθω άσχημα και στο τέλος ήρθε μόνος του και έκατσε κολλητά δίπλα μου.

Μετά από λίγο παρακάλεσα να φύγουμε και βγαίνοντας μου ζήτησε να τον συνοδεύσω σε ένα ξενοδοχείο δίπλα. Τον ρώτησα γιατί μένει σε ξενοδοχείο αφού το σπίτι του είναι πολύ κοντά και μου απάντησε, ψευδώς, ότι πηγαίνει πού και πού να ηρεμεί γιατί έχει εντάσεις σπίτι του με την κόρη του και τη γυναίκα του.

Οταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο, που ήταν τελικά ξενοδοχείο ημιδιαμονής, προσπάθησα να φύγω, αλλά με ψυχραιμία επέμενε ότι επέλεξε το ξενοδοχείο γιατί ήταν κοντά, ότι δεν πρέπει να φοβάμαι, ότι θέλει μόνο για λίγα λεπτά παρέα και θέλει μόνο να κουβεντιάσει για τα οικογενειακά του προβλήματα, γιατί ένιωθε άσχημα να τα πει αλλού και αν αισθανόμουν άβολα θα φεύγαμε αμέσως.

Μπήκα με δισταγμό στο δωμάτιό του και χωρίς να αφήσει δευτερόλεπτο, αντίθετα σε ό,τι μου είχε υποσχεθεί, μου επιτέθηκε σεξουαλικά. Τον παρακαλούσα συνεχώς να σταματήσει και του κατέβαζα τα χέρια, ενώ με έγδυνε και έφραζε με το σώμα του τον δρόμο για την πόρτα. Ζήτησα να πάω στο μπάνιο, για να γλιτώσω προσωρινά και δεν με άφηνε. Αρχισα να τον απωθώ και να κλαίω και του είπα ότι δεν θέλω.

Αυτός όμως με κάθισε στο κρεβάτι με το ζόρι πιάνοντάς με από τους ώμους και λέγοντάς μου να ηρεμήσω και ότι θα είναι ωραία, ξεκούμπωσε το παντελόνι του και με πίεζε με τα χέρια του σε ασελγή πράξη. Του είπα ότι είναι παράλογο και ότι είναι παντρεμένος με κόρη στην ηλικία μου και μου είπε γελώντας ότι είναι δικός του λογαριασμός και ότι η σύζυγος και η κόρη του δεν έχουν πρόβλημα και είναι οικονομικά εξαρτημένες από αυτόν.
Θύμωσε μάλιστα κάποια στιγμή, γιατί τον καθυστερούσα και τον νευρίαζε η “γκρίνια” μου, όπως χαρακτήρισε τις αρνήσεις και τα παρακάλια μου, ενώ είχε λάβει χάπι σεξουαλικής διέγερσης, όπως μου είπε. Σιχαινόμουν πια και τον ίδιο και τον εαυτό μου, αλλά δεν σταμάτησε εκεί όπως ήλπιζα.

Με ξανασταμάτησε από το να σηκωθώ, με ώθησε ανάσκελα και με πίεσε με το βάρος του ξαπλώνοντας πάνω μου. Οταν προσπάθησε να διεισδύσει, τον παρακάλεσα ξανά να συνέλθει και να μην το κάνει αυτό. Επανέλαβα ότι δεν θέλω και αυτός σαν τρελαμένος μου κράτησε τα χέρια λέγοντας μόνο να μην κάνω τη δύσκολη και επαναλαμβάνοντας με αλλοιωμένη φωνή “λίγο, άσε με λίγο”. Δεν είχε καμία επαφή ούτε πρόθεση να σταματήσει και είχα πνιγεί από φόβο και ντροπή χωρίς να ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Δεν θυμάμαι καν πόσο κράτησε. Αλλά όταν ολοκλήρωσε και έφυγε από πάνω μου, συνειδητοποίησα ότι είχα βιαστεί. Είχα μείνει άφωνη και μάζεψα αμέσως τα ρούχα μου να φύγω σπαράζοντας. Ηθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Το κτήνος με πλήρη αδιαφορία μού είπε ότι και οι δύο το θέλαμε, ότι ήταν κοινό μυστικό μας και θα φρόντιζε να μην το πει σε κανέναν, δημιουργώντας μου χειριστικά ενοχές και αίσθημα δικής μου ευθύνης για το περιστατικό. Ούτε θυμάμαι πώς βρέθηκα σπίτι μου». Την ίδια στιγμή, «μυθεύματα και φαντασιώσεις» χαρακτηρίζονται από το περιβάλλον του τα όσα καταγγέλλει η πρωτοδίκης περί βιασμού της, ενώ ο ίδιος αρνείται μετά βδελυγμίας το επίμαχο περιστατικό.

Ζητούσε νέες συνευρέσεις και νέες γνωριμίες

Μετά τον βιασμό, όπως υπογραμμίζει η πρωτοδίκης, την πίεζε για νέες συνευρέσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Με διάφορα τεχνάσματα κατάφερα να αποφύγω δεύτερη συνουσία με το κτήν… αυτό. Είχε τέτοια διαστροφή, ώστε μου ζητούσε να μεσολαβήσω σε άλλες σπουδάστριες και δόκιμες δικαστικούς, για να συνάψει σεξουαλική σχέση μαζί τους. Μου παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με άλλη μια τότε σπουδάστρια της Ε.Σ.Δ.Ι., ισχυριζόμενος ότι είχε βοηθήσει και στον εισαγωγικό διαγωνισμό και ότι είχε βοηθήσει να εισαχθεί στην Ε.Σ.Δ.Ι. και άλλη υποψήφια που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο με το οποίο είχε παράνομες δοσοληψίες.

Αλλες φορές ζητούσε να του στείλω φωτογραφίες με εσώρουχα και κυρίως με μαγιό και σε άσεμνες πόζες, απειλώντας ότι θα διαρρεύσει στην Ε.Σ.Δ.Ι. τη συνεύρεσή μας, ώστε να με εκθέσει αν δεν στείλω. Μου είχε εκμυστηρευτεί ότι διατηρεί αρχείο με πορνογραφικό υλικό, προφανώς υπονοώντας ότι ενδέχεται να το χρησιμοποιήσει αν η εκάστοτε γυναίκα δεν είναι βολική μαζί του. Του ζήτησα επανειλημμένα να διαγράψει οτιδήποτε με αφορούσε και αρνήθηκε. Ερχόταν απροειδοποίητα σε χώρους εκπαίδευσης και στην οικία μου, ζητώντας να φύγουμε μαζί και να πάμε σε ξενοδοχείο».

protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΝέος σεισμός στην Κρήτη – Δεν σταματάει η υπόγεια δραστηριότητα
Επόμενο άρθροΡάνια Τζίμα: Η σοκαριστική εξομολόγηση για την απώλεια της ακοής της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ