Σοκαριστικές αποκαλύψεις – Καλόγριες χρησιμοποιούσαν σταυρούς για να βιάσουν κορίτσια

σοκαριστικές-αποκαλύψεις-καλόγριε-1296819

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια στη Γαλλία, αναφορικά με σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών και βασανιστήρια στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας.

Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε, μετά την πρόσφατη ανάδειξη των αποτελεσμάτων έρευνας που έριξε φως σε περίπου 216.000 φρικτά περιστατικά με θύματα παιδιά και εφήβους, με κατηγορούμενους χαμηλόβαθμους και υψηλόβαθους κληρικούς από το 1950.

Το 86% των θυμάτων ήταν νεαρά αγόρια ηλικίας μεταξύ 10 και 13 ετών, ενώ σύμφωνα με νέα στοιχεία, η καταδικαστική έκθεση αποκαλύπτει ότι στις παραπάνω ενέργειες αναμείχθηκαν όχι μόνο άνδρες αλλά και καλόγριες, οι οποίες δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και σταυρούς για να βιάσουν κορίτσια.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις κακοποιημένου κοριτσιού

Ένα θύμα που ονομάζεται «Μαρί» κατέθεσε ότι κακοποιήθηκε ως 11χρονη και ότι όταν διαμαρτυρήθηκε για την κατάχρηση στους γονείς της, αρνήθηκαν να την πιστέψουν και δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι μια μοναχή θα μπορούσε να προχωρήσει σε τέτοιες πράξεις. Η κακοποίηση συνεχίστηκε για ένα ακόμη έτος.

«Ήμουν πραγματικά ένα δώρο για αυτή τη μοναχή» δηλώνει σήμερα η ίδια και συνεχίζει προσθέτοντας ότι «ο λόγος που συνέχιζε να δρα έτσι, είναι επειδή γνώριζε πολύ καλά ότι δεν διακινδυνεύει τίποτα».

Γαλλία: Πρόεδρος της Διάσκεψης των Επισκοπών: Εκφράζω τη ντροπή μου, τον φόβο μου, την αποφασιστικότητα μου να ενεργήσω

Ο Πρόεδρος της Διάσκεψης των Επισκοπών της Γαλλίας, Eric de Moulins-Beaufort, δήλωσε ότι «Είμαστε τρομαγμένοι» με τα συμπεράσματα της έκθεσης και τους αριθμούς των θυμάτων.

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «αυτή η έκθεση είναι σκληρή, είναι σοβαρή. Έχουμε ακούσει τις φωνές των θυμάτων, έχουμε ακούσει τους αριθμούς τους, είναι πέρα ​​από αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Είναι πραγματικά αφόρητο.

Εκφράζω τη ντροπή μου, το φόβο μου, την αποφασιστικότητα μου να ενεργήσω. Εσείς, τα θύματα, μερικοί από τους οποίους ξέρω με τα όνοματά σας, θέλω να σας πω ότι η επιθυμία μου αυτή την ημέρα είναι να ζητήσω τη συγχώρησή σας.

Η Επιτροπή που συνέταξε την έκθεση, προέτρεψε την αποζημίωση για τα θύματα και τις ισχυρές ενέργειες από την Εκκλησία, καταγγέλλοντας «ελαττώματα» και «σιωπή».

Γαλλία: Η δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου για το σκάνδαλο

Μετά τις λυπηρές αποκαλύψεις, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε σήμερα την ντροπή του, καλώντας «τους Γάλλους καθολικούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε η Εκκλησία να είναι ένας ασφαλής οίκος για όλους».

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω προς τα θύματα τη θλίψη μου, την οδύνη μου για τα τραύματα που υπέστησαν και επίσης την ντροπή μου, την ντροπή μας, την ντροπή μου για την υπερβολικά μακρόχρονη ανικανότητα της Εκκλησίας να θέσει τα θύματα στο κέντρο των ανησυχιών της.

»Προσεύχομαι, και προσευχόμαστε όλοι μαζί. Σε σένα Κύριε η δόξα, σε μας η ντροπή. Είναι η ώρα της ντροπής», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος και κάλεσε όλους τους θρησκευτικούς αξιωματούχους «να συνεχίσουν να επιστρατεύουν όλες τις προσπάθειές τους, ώστε τέτοια δράματα να μην επαναληφθούν».

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook