Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την ηλικιακή ομάδα 18-39: Ακόμα και η ήπια νόσηση αφήνει πίσω της προβλήματα…

σοκαριστικές-αποκαλύψεις-για-την-ηλι-1116285

Ο SARS-CoV-2 δεν «χτυπάει» με παρενέργειες και μακροχρόνια προβλήματα υγείας μόνο τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες ασθενών, αλλά πλήττει σοβαρά και τους νέους!

Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε χθες ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στο iEidiseis.gr στο περιθώριο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας. Αναφερόμενος στους νέους και στην σαφή τάση αύξησης των νέων κρουσμάτων μεταξύ των μελών της ηλικιακής ομάδας 18-39 ετών, είπε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ναι μεν νοσούν πιο ελαφρά, αλλά όπως έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως, κινδυνεύουν να μείνουν με σοβαρές αναπηρίες και ασθένειες…

Όπως εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης, έχει παρατηρηθεί εδώ και μήνες σε νέους άνδρες που νόσησαν -προσοχή όχι σοβαρά με COVID-19 αλλά με ήπια συμπτώματα του SARS-CoV-2- να αποκτούν πρόβλημα γονιμότητας καθώς πλήττεται το σπέρμα. Κι ενώ το διάστημα ύπαρξης της πανδημίας δεν είναι τέτοιο που να μπορούμε να εκτιμήσουμε με ασφάλεια αν το πρόβλημα παρουσιάζει χρονιότητα ή ξεπερνιέται μετά από ένα διάστημα, πάντως τα στοιχεία δείχνουν ότι το σπέρμα συνεχίζει να έχει παθολογική εικόνα ακόμα και αρκετούς μήνες μετά.

Κι επαναλαμβάνουμε: Η διαπίστωση αυτή δεν έγινε σε άτομα που νόσησαν σοβαρά και νοσηλεύτηκαν σε συμβατική κλίνη ή ΜΕΘ. Παρατηρήθηκε σε άνδρες που νόσησαν με εξαιρετικά ήπια συμπτωματολογία.

Σαν να μην έφτανε αυτό, άνδρες και γυναίκες της ηλικιακής αυτής ομάδας φαίνεται επίσης να συνεχίζουν την ζωή τους μετά από ήπια ή μέτρια ή και σοβαρή νόσηση έχοντας κάποια προβλήματα υγείας. Το πιο… ήπιο θα τολμούσαμε να πούμε ότι είναι η χρόνια κόπωση την οποία φαίνεται να βιώνουν μήνες μετά την ανάρρωσή τους.

Ενώ πιο σοβαρά είναι προβλήματα στους πνεύμονες και την καρδιά που φαίνεται να μην ακολουθούν την «πεπατημένη» της νόσησης από κρυολόγημα ή γρίπη, ότι δηλαδή μένουν αυτά τα προβλήματα μόνο σε ασθενείς που νόσησαν βαριά, αλλά αφορούν σε ό,τι αφορά τον νέο κορονοϊό και ασθενείς που νόσησαν ήπια και ήταν νέοι και χωρίς υποκείμενα νοσήματα!

Όπως είπε ο καθηγητής πάντως, θα πρέπει όλα αυτά να αξιολογηθούν σε βάθος χρόνου και με πλήθος μελετών ώστε να μπορούμε να πούμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μοναδικά επικίνδυνο και ύπουλο ιό που πλήττει τον ανθρώπινο οργανισμό με τρόπους που δεν βλέπει η ιατρική κοινότητα για πρώτη φορά.

One thought on “Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την ηλικιακή ομάδα 18-39: Ακόμα και η ήπια νόσηση αφήνει πίσω της προβλήματα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook